top of page
  • Observer

Cid Gomes: De PT gaat verliezen!

Cid-Gomes

Cid Gomes (PDT), broer van verslagen presidentskandidaat Ciro Gomes (PDT) en pas verkozen senator voor de deelstaat Ceará, ontlokte een heftige woordenwisseling met PT-militanten, dit tijdens een evenement in Fortaleza waar de campagne van Fernando Haddad (PT) gelanceerd werd. Hij riep er in duidelijke en heldere taal dat “de PT recht afstevent op een lelijk verlies”, en dat dit het verdiende loon is voor de fouten die begaan werden in de jaren dat de partij het land regeerde.

“Jullie moeten een mea-culpa slaan en jullie verontschuldigingen aanbieden, nederig zijn en toegeven dat jullie veel dommigheden begingen, zo is dat”, zo zei hij terwijl hij uitgejouwd werd door enkele van de aanwezigen.

“Want jullie gaan de verkiezingen verliezen omdat jullie geen schuld willen bekennen. De fouten die jullie begingen leiden tot een verlies, dommigheden omdat jullie wilden bepalen wie het voor het zeggen kreeg in de publieke instellingen, omdat jullie meenden de eigenaar te zijn van een land, en Brazilië aanvaardt dat niet, het is een democratisch land”, zo bevestigde hij.

Vooraleer hij zich irriteerde met de aanwezige militanten in het luxe-hotel sprak Cid de aanwezigen toe en er werd duchtig geapplaudisseerd nadat hij zich lovend uitsprak over Haddad en zei dat hij “met veel genoegen” op hem zou stemmen. De problemen met de militanten begonnen nadat hij verontschuldigingen begon te eisen van de PT, en de erkenning dat ze fouten begingen tijdens het presidentschap (van Lula en Dilma). Cid Gomes was de eerste uitgenodigde spreker maar begon zich te irriteren en schoof de schuld van het succes van Jair Bolsonaro (PSL) op de schouders van de arbeiderspartij: “Wie Bolsonaro schiep waren deze figuren die menen dat zij de waarheid in pacht hebben, die denken dat alles toegelaten is, die menen dat het doel de middelen heiligt. OK ik zal mijn mond houden. Ik weet niet waarom ik als eerste spreker uitgenodigd werd”, zo klonk het.

Hierna pakte het publiek uit met het gebruikelijke geroep om Lula “Olê, olê, olê, ola, Lula, Lula”. Op dat moment viel Gomes opnieuw aan en richtte zich tot een van de militanten: “Lula is opgesloten, babaca (lul). En wat ga je daar aan doen? Babaca, babaca! Dat is de PT, en het is daarom dat de PT het verdient om te verliezen. Met een dergelijke houding verliezen jullie”, zo besloot hij.

Cid Gomes leidt in Ceará de coalitie met de PT waardoor Camilo Santana (PT) in de eerste ronde al verkozen werd als gouverneur. De PDT, de partij van Cid & Ciro Gomes, steunde ook informeel Senaatsvoorzitter Eunício Oliveira, maar die werd niet meer verkozen. Oliveira kondigde inmiddels aan dat hij op pensioen gaat.

Cid Gomes zei ook in zijn toespraak dat hij Dilma Rousseff uitgenodigd had als kandidate voor de Senaat, in Ceará, maar dat het verzoek afgewezen werd door Lula. Dilma verkoos de staat Minas Gerais en werd er verslagen: “Omdat hij wilde dat Eunicio verkozen zou worden. O Lula, o Lula. Laat het ons nog maar eens belichten, nog een keer”. En daarna nam hij afscheid van het publiek.

Cid’s broer Ciro Gomes, eindigde in de eerste kiesronde op de derde plaats. Fernando Haddad liet al enkele keren weten dat hij het wel zag zitten om Ciro op te nemen in zijn regering, maar dat werd afgewezen. De PDT bood enkel een “kritische steun” aan en Ciro Gomes vertrok op vakantie naar Europa en zal pas terugkeren, vlak voor de tweede kiesronde.

Hieronder ziet en hoort u de uitlatingen van Cid Gomes op het bewuste evenement van gisteren maandag.

Foto: YouTube

#CiroGomes #Ceará #BraziliëNieuwsOnline #FernandoHaddad #PDT #CamiloSantana #JairBolsonaro #PT #CidGomes #Lula #DilmaRousseff #Fortaleza #EunícioOliveira

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page