top of page
  • Observer

Ciro Gomes heeft medelijden met Gleisi

Gomes-Lula

Ciro Gomes, presidentskandidaat van de centrum-linkse PDT, zegt dat de kansen op een samenwerking met de arbeiderspartij PT in de eerste verkiezingsronde “zo goed als nul” zijn. Gomes bevestigde dat hij en zijn partij op zoek zijn naar andere namen, pratende met andere partijen op zoek naar een mogelijke kandidaat vice-president, maar dat een onderhandeling met de partij van ex-president Lula altijd welkom is.

‘Senadora’ Gleisi Hoffmann, partijvoorzitster van de PT merkte deze week op dat een gesprek met Gomes niet zal plaatsvinden, zelfs “niet na intense gebeden”. Gomes antwoordde via de krant Folha de São Paulo dat hij medelijden had met haar en dat hij haar uitspraak betreurde, ook al “omdat hij zijn best deed om mogelijke verschillen tussen beide partijen zo voorzichtig mogelijk uit te leggen”.

Ciro Gomes: “Voor sommigen die niet getraind zijn, geen niveau hebben, geen kritisch leven leiden, het land niet goed kennen, lijken andere waarden belangrijker dan de grote waarden die gevormd worden door ons land en het lot van ons volk”. Hij ontkende dat hij bij deze uitspraak naar Gleisi Hoffmann verwees.

Over de PT: “Hun steun zou welkom zijn, maar ik ben een doorleefde man en begrijp en respecteer de eigenheid van de PT en hun wens om een eigen kandidaat te hebben, en dat ze daarvoor tijd nodig hebben respecteer ik”.

Over een eventuele vice-kandidaat: “Ik denk aan iemand als de zakenman Josué Alencar (zoon van de overleden ex-vice-president José de Alencar). Het zou iemand moeten zijn uit de “productie”, een naam die gerespecteerd wordt in de industriële wereld”

Joaquim Barbosa sloot hij uit: “Hij is een grote meneer en verdient het nodige respect voor zijn mogelijke eigen kandidatuur voor de PSB”.

Gomes vindt ook dat het “ongedierte” in het parlement moet uitgeroeid worden en hoopt op een vernieuwing van 60 tot 70% van de parlementairen na de komende verkiezingen. Hij is ook een voorstander voor de volledige afschaffing van het “foro privilegiado”, behalve voor de president van de republiek om te vermijden dat die ooit voor een rechter van de 1ste instantie zou moeten verschijnen voor een of andere regeringsbeslissing.

Bezoek aan Lula

Deze week kreeg Gomes een ‘njet’ als antwoord op zijn verzoek om Lula te gaan bezoeken in zijn cel, in Curitiba, samen met zijn partijvoorzitter Carlos Lupi en volksvertegenwoordiger André Figueiredo. Het verzoek werd afgewezen door de rechters van het Tribunal Regional Federal (TFR-4). Gomes verklaarde dat hij de weigering vreemd vond en dat het niet de bedoeling was om over politiek te praten met de ex-president, maar enkel een vriendschappelijk bezoek met een gesprek over koetjes en kalfjes.

Foto: Fotos Públicas - Ricardo Stuckert

#CarlosLupi #JosédeAlencar #BraziliëNieuwsOnline #PDT #AndréFigueiredo #GleisiHoffmann #PT #Lula

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page