top of page
  • Observer

Ciro loont de moeite

Ci-Go

Voor het eerst na de verkiezingen trok Fernando Haddad naar Curitiba en bezocht er ex-president Lula, in het gezelschap van andere advocaten. Lula sprak met Haddad over Sérgio Moro en zei dat hij altijd al vermoedde dat Moro buiten de lijnen van zijn gerechtelijke functie zou stappen omdat hij Moro kadert in een politieke strekking. Maar hij werd verrast door de snelheid waarmee dit gepaard ging.

Volgens geruchten is de ex-president sceptisch m.b.t. toekomstige gerechtelijke beoordelingen die hem te wachten staan. Hij vindt dat het politieke klimaat in Brazilië in de weg staat van een ernstige analyse van zijn verdediging. Fernando Haddad zal geen enkel mandaat opnemen binnen de partij (PT), zelfs niet in de stichting Perseu Abramo (een denktank, opgericht door de arbeiderspartij in 1996), zoals overwogen. Haddad kwam overeen met Lula dat hij actief blijft in de politiek, maar dan buiten de partijstructuur.

Lula had het ook over Ciro Gomes en zei dat hij niet verwachtte dat hij zich volledig zou terugtrekken in de tweede kiesronde (nadat hij buitenspel gezet werd in de eerste ronde), en op reis ging naar Europa. Lula zei dat hij politieke kwesties en mensen van elkaar scheidt en loofde Gomes door te zeggen “Ciro is een mens die de moeite waard is”.

Het antwoord op de vraag van het “Waarom handelde Gomes op die manier?” is nochtans niet zo moeilijk. Ciro werd buitenspel gezet door de politieke kuiperijen van de PT, op bevel van de grote roerganger in de cel, waardoor Bolsonaro vrij spel kreeg. En dat is dan weer deels het antwoord op de stelling “Waarom Bolsonaro won”.

Bron: Mônica Bergamo – Folha de São Paulo

Foto: Valter Campanato - Agência Brasil

#CiroGomes #PerseuAbramo #BraziliëNieuwsOnline #FernandoHaddad #PT #Lula #SérgioMoro

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page