top of page
  • Observer

Ciro orakelt

C-Gomes-Camp

Presidentskandidaat Ciro Gomes (PDT) liet zich volledig gaan in zijn gekende stijl (of het gebrek daaraan) bij het interview, afgenomen door O Globo, en de tijdschriften Valor Econômico en Época. Een van de vragen luidde: “Wat doet u als Bolsonaro de verkiezingen wint?” . Ciro: “Dat wens ik hem proficiat voor zijn overwinning en ga een potje huilen, om vervolgens uit de politiek te stappen. Ik ben vooralsnog in de politiek omdat ik vertrouwen heb in de Braziliaanse bevolking”.

Ciro Gomes vindt dat Bolsonaro staat voor “vernietiging” en dat diens toekomstige minister van financiën, Paulo Guedes, de Braziliaanse landbouw om zeep zal helpen, met een forse stijging van de inflatie.

Over de strijdkrachten, een immer aanwezig thema in het programma van zijn extreem rechtse tegenstander: “Een militair moet zich niet moeien met politiek”. Gomes wil een sterk en goed bewapend leger, maar met beperkingen voor wat betreft de grondwet, onder zijn bevel: “Ik beveel, zij gehoorzamen”. Over Bolsonaro’s kandidaat vicepresident, reservegeneraal Mourão: “Dat is niet meer dan een ezel die de last draagt”. Gomes was expliciet over de jongste verklaringen van bevelhebber Villas Boas die enkele dagen geleden verklaarde dat de volgende president mogelijk aan wettelijkheid ontbeert: “Die is wat mij betreft nu al ontslagen en kijkt aan tegen een gevangenisstraf. De Brazilianen moeten duidelijk zijn in hun keuze, over wie nu het land gaat leiden, en dat zijn zij, de bevolking”.

Over de heisa omtrent de kandidatuur van ex-president Lula (PT): “Lula verloor alle zin voor de realiteit door zijn opsluiting, en is omringd door een stel gatlikkers. Brazilië kan geen nieuwe Dilma Rousseff meer verdragen, iemand die door hem aangeduid werd als plaatsvervanger. We hebben geen president nodig die regeert met een volmacht. Lula zit met een probleem. Vrienden als Márcio Thomaz Bastos (ex-minister van justitie), Luiz Gushiken (ex-minister van sociale communicatie) overleden, net als zijn echtgenote Marisa Leticia. Lula wordt omringd door vleiers en verloor voor een deel zijn visie op de werkelijkheid. Mocht hij in vrijheid verkeren, hij zou anders gehandeld hebben”.

Foto: Fotos Públicas - Leo Canabarro

#CiroGomes #MarisaLetícia #HamiltonMourão #BraziliëNieuwsOnline #PDT #JairBolsonaro #MárcioThomazBastos #PauloGuedes #LuizGushiken #JornalValorEconômico #Lula #OGlobo #EduardoVillasBôas #DilmaRousseff #Época

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page