top of page
  • Observer

CNN Brasil wordt werkelijkheid

CNNBraz

Het nieuws werd een jaar geleden al aangekondigd: het Amerikaanse CNN zou een lokale nieuwszender in het Portugees opstarten in Brazilië. Dit wordt nu werkelijkheid, op 15 maart, net de dag waarin opgeroepen werd tot manifestaties in het ganse land door Bolsonaro en zijn aanhang, in het voordeel van de regering. De keuze van die datum bewijst dat de ploeg medewerkers ervan overtuigd is dat ze klaar zijn om de voornaamste gebeurtenissen van die dag in real time te verslaan.

CNN Brasil zal niet alleen te zien zijn op de televisie (17u live), maar ook op de sociale media en andere digitale platformen. Het gaat om een gedurfd project waar een jaar aan gewerkt werd.

De investering is gigantisch. Wie hier achter zit is Rubens Menin, de voornaamste aandeelhouder van MRV, een van de grootste bouwbedrijven van Brazilië, en een van de biljonairs op het lijstje van Forbes. De structuur van CNN Brasil is enorm: negen ton aan uitrustingen, een studio van 4.000 m2 en 450 gecontracteerde professionals waarvan 160 journalisten.

De hoofdzetel bevindt zich in São Paulo, maar er komt een filiaal in Brasília en een tweede in Rio de Janeiro.


CNN-Jornalistas

Er werd veel geld uitgegeven aan de aanwerving van bekende journalisten en presentators die weggekocht werden bij andere zenders zoals Rede Globo (Monalise Perrone, Phelipe Siani, Mari Palma), mensen die niet lang moesten nadenken over de gulle voorstellen en de kans om deel uit te maken van een gerenommeerd nieuwsnetwerk. Dat geldt ook voor Rede Record van ‘bisschop’ Edir Macedo die niet gelukkig is met het vertrek van Douglas Tavolaro, de vicepresident van journalisme bij Record, en verder ook nog Reinaldo Gottino, de man van het bekende programma “Balanço Geral”, een heus succes dat zelfs kijkers inpikte van O Globo.

De geboorte van CNN Brasil zorgde er ook voor dat de anderen zich haastten in de zoektocht naar nieuwe formaten. Record TV sloot een overeenkomst of met Fox News voor de uitwisseling van series en documentaires. GloboNews liet weten dat ze hun live uitzendingen optrekken naar 17 uur en 30 minuten, een halfuur meer dan CNN Brasil.

Bron

Foto's: CNN Brasil

#EdirMacedo #CNNBrasil #MRV #RedeRecord #BraziliëNieuwsOnline #FoxNews #PhelipeSiani #Forbes #RubensMenin #DouglasTavolaro #MonalisePerrone #GloboNews #MariPalma #OGlobo #WilliamWaack

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page