top of page
  • Observer

COP30 in Brazilië?

LulaCop27

Verkozen president Lula bevestigde tijdens een evenement van het “Consórcio Interestadual da Amazônia Legal” tijdens de klimaatconferentie COP27, dat hij gaat praten met Antônio Guterres, secretaris-generaal van de Verenigde Naties, om hem te verzoeken om de klimaatconferentie van 2025 – COP30, te laten plaatsvinden in het Amazonegebied, hetzij in Amazonas, hetzij in Pará.

“In het Amazonegebied zijn er twee deelstaten die eender welke internationale conferentie kunnen opvangen, met name Amazonas of Pará. Jullie zullen dus onderling moeten uitvechten wie meer te bieden heeft, een betere infrastructuur om de vele duizenden mensen op te vangen die naar die staat zullen trekken”, zo verklaarde Lula in aanwezigheid van de gouverneurs van Pará – Helder Barbalho, en Rio Grande do Norte – Fátima Bezerra.

“Ik vind het erg belangrijk dat Amazônia uitgekozen wordt, en dat de mensen die het regenwoud en het klimaa verdedigen, het gebied van nabij leren kennen”, zo vulde hij aan.

Nadien zei hij dat Brazilië “niet langer geïsoleerd mag blijven, zoals in de voorbije vier jaren”.

Zonder de naam van Bolsonaro uit te spreken, die door hem verslagen werd op 30 oktober en niet verscheen op COP27, zei Lula nog dat het land niet te lijden had van een economische blokkering, maar een soort “blokkering tegen de anti-democratie en het negationisme, en tegen een regering die totaal geen interesse vertoonde om met de rest van de wereld te praten”.

Foto boven: Lula tijdens COP27, in het gezelschap van (v.l.n.r.) gouverneur Helder Barbalho, echtgenote Janja en Fernando Haddad.

Bron

Foto: Fotos Públicas - Kiara Worth/UNclimatechange

#Pará #HelderBarbalho #FátimaBezerra #Amazonas #Lula #AntônioGuterres #COP27 #BRNieuws

0 weergaven0 opmerkingen
bottom of page