top of page
  • Observer

Copa do Mundo? Een andere keer misschien.

Neymar

Zijn de Brazilianen eigenlijk wel geïnteresseerd in de komende verkiezingen? Waarschijnlijk wel, mogelijk zelfs zoveel dat hun enthousiasme voor de komende wereldbeker voetbal er door aangetast wordt. Het instituut Datafolha laat weten dat 53% van de Braziliaanse bevolking zijn rug draait naar het grote sport event, en dat is wel erg veel. Slechts 18% zegt dat ze wel geanimeerd zijn.

44% van de mannen beweren dat hun niets kan schelen, bij de vrouwen gaat het zelfs om 61%. Dat wil niet zeggen dat de Braziliaanse selectie geen succes gegund wordt: 48% van de ondervraagden zegt dat Neymar en zijn collega’s favoriet zijn. Bij vorige uitgaves van het WK was dat respectievelijk 64% (Afrika) en 68% (Brazilië). Trainer Tite krijgt een goedkeuring van 64%.

Columnist Reinaldo Azevedo wijt het gebrek aan enthousiasme voor een groot deel aan het Lava Jato proces, en alle viezigheid die daardoor in de jongste jaren kwam bovendrijven. Volgens hem gaat het niet alleen om voetballen, maar ook en vooral om een vertegenwoordiging van het land in de rest van de wereld, of liever, deze keer in Rusland waar de ganse wereld zal toekijken: “Wij kiezen niet het team, noch de trainer, maar het gaat wel om een competitie waarbij de ganse ploeg de naam van ons land meedraagt: zij spelen in onze naam, in onze plaats. Daar zijn onze waardes, onze trots”, aldus Azevedo.

En die geest, zo zegt hij, werd aangetast door het grote aantal onfrisse gebeurtenissen waardoor het land niet meer voldoet aan zijn voetbal-reputatie: “In deze tijden waar geen enkel instituut immuun is voor verdachtmakingen, waar het lijkt dat het land vergissingen en fouten aan elkaar rijgt, waar niemand bereid is om begane fouten toe te geven, zullen onze voetballers er ook niet in slagen om een positief beeld over te brengen van Brazilië.”

Foto: Fotos Públicas - Lucas Figueiredo - CBF

#Neymar #CopadoMundo #Datafolha #BraziliëNieuwsOnline #LavaJato #WK2018 #ReinaldoAzevedo

0 weergaven0 opmerkingen
bottom of page