top of page
  • Observer

Corruptie bestaat niet in mijn regering

BolsCo

De arrestatie van voormalige minister van Opvoeding Milton Ribeiro (zie vorig stukje) is een ware ramp voor de campagne van president Bolsonaro, zo menen zijn geallieerden en de campagneleiding. Volgens een van de raadgevers van Bolsonaro die zich bezig houdt op electoraal vlak, haalt de actie van de federale politie de soundtrack onderuit van de campagne: met name dat er geen corruptie bestaat in zijn regering.

In oktober 2020, nadat hij ervan beschuldigd werd om de operatie Lava Jato op te doeken – de breuk met Justitie-minister Sérgio Moro was nog maar enkele maanden geleden – zei hij dat de operatie werd stilgelegd omdat er geen corruptie meer bestond.

De arrestatie van Ribeiro is echter geen alleenstaand geval. Eerder kwam al aan het licht, dankzij de parlementaire onderzoekscommissie Pandemia, dat er een poging was om een miljoenencontract af te sluiten met Covaxin voor de aankoop van vaccins door het ministerie van Gezondheid, een zaak die nog altijd onderzocht wordt.

Een ander onderzoek betreft de uitgave van overheidsgeld bij werken van Codesvaf (Compania de Desenvolvimento do Vale do São Francisco), robotica kits voor scholen en schoolbussen met de verdenking van overfacturatie, en zelfs een onderzoek tegen Renan Bolsonaro, de jongste zoon van de president, voor het uitoefenen van invloed in de federale regering.

Ook ex-Milieu minister Ricardo Salles vloog bijna achter de tralies. Hij nam zijn ontslag in juni 2021, omcirkeld door de federale politie en het federale openbare ministerie omdat hij ervan verdacht werd op te treden in het voordeel van illegale houthakkers in de staat Amazonas. Het kwam zover dat zijn smartphone in beslag werd genomen.

Het is een feit dat corruptie een van de voornaamste elementen is in de campagne van Bolsonaro tegen zijn rivaal Lula, een tactiek waar hij nu mogelijk beter van afziet om niet te horen te krijgen “Alles wat je zegt ben je zelf”. Beiden kunnen vanaf nu aan struisvogelpolitiek doen.

Bron

Foto: Clauber Cleber Caetano/PR

#RicardoSalles #LavaJato #MiltonRibeiro #JairBolsonaro #Covaxin #Codesvaf #RenanBolsonaro #Lula #BRNieuws #SérgioMoro

1 weergave0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page