top of page
  • Observer

Covid-19: Bolsonaro wil alvast victorie kraaien

BolsoAglom

President Bolsonaro zal morgen maandag deelnemen aan een evenement in het Palácio do Planalto, getiteld “Encontro Brasil vencendo a covid-19” (samenkomst Brazilië overwint covid-19). De ceremonie is gepland voor 11h, staat open voor de aanwezigheid van de pers en zal rechtstreeks uitgezonden worden door TV Brasil, de officiële zender van de regering.

Wat er te vieren valt is niet duidelijk. Er kan moeilijk gesproken worden van een overwinning met nu reeds 114.287 doden en 3.583.308 besmettingen. Het gemiddelde aantal slachtoffers per dag in de voorbije week bedraagt 997, en er zijn geen opmerkelijke verschillen in de gegevens van de laatste weken. In de voorbije 24 uur liepen 46.210 Brazilianen een besmetting op.

De volgende deelstaten zijn rood gekleurd en noteren een verhoging van het aantal overlijdens: Rio de Janeiro, Distríto Federal, Goiás, Mato Grosso do Sul, Amazonas, Tocantins, Bahia en Rio Grande do Norte.

De staten waar het aantal overlijdens stabiel blijft: Paraná, Rio Grande do Sul, Santa Catarina, Espírito Santo, Minas Gerais, São Paulo, Acre, Pará, Paraíba en Piauí.

Dalingen worden vastgesteld in Mato Grosso, Amapá, Roirama, Rondônia, Alagoas, Ceará, Maranhão en Pernambuco.

Enkel de Verenigde Staten vertonen slechtere cijfers dan Brazilië met bijna 175.000 doden en meer dan 5,6 miljoen geïnfecteerden, gevolgd door Mexico en Indië.

Bolsonaro en minstens 8 van zijn ministers werden besmet met het virus. Ook Michelle Bolsonaro, de echtgenote van de president, werd geïnfecteerd. Elk van hen recupereerde en is inmiddels hersteld.

De president ging altijd in tegen de raadgevingen van artsen en wetenschappers; vorige woensdag ging hij zo ver om de efficiëntie van een beschermend hoofdschild in twijfel te trekken. Die uitspraak gaat in tegen de aanbevelingen van gezondheidsautoriteiten in diverse landen, en die van de Wereldgezondheidsorganisatie, gebaseerd op wetenschappelijke argumenten.

Bolsonaro stelde ook zijn veto tegen het verplicht gebruik van mondkapjes in scholen, de handel, industrieën en kerken. Dat veto werd verworpen door het parlement waardoor het gebruik van mondmaskers verplicht werd in al deze lokalen.

Bron

Foto: Isac Nóbrega - PR

#BraziliëNieuwsOnline #MichelleBolsonaro #JairBolsonaro #Coronavirus #TVBrasil #COVID19

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page