top of page
  • Observer

Covid-19: moeizaam verloop in Bahia

Covid-test-Salvador

Twee Braziliaanse deelstaten die hard getroffen werden door het coronavirus, Bahia en Ceará, ervaren totaal verschillende ritmes in de vermindering van het aantal sterfgevallen. Het gemiddelde van de daling in het noordoosten van het land bedraagt 19,5% in de laatste twee weken, en dat geldt voor alle negen noordoostelijke staten.

Ceará zag het aantal doden gisteren verminderen van 26,3 tot 16,7. De daling van 26,5% bleef enkel achter op die van Sergipe die aan de top staat van de positieve ranking met 38,1%. In Bahia echter, wordt het hoogste gemiddelde aangehouden met 59,4 overlijdens, een vermindering van 10,41%, enkel slechter dan Maranhão (10,1%).

Ceará blijft wel een hoog aantal besmettingen aanhouden. Gisteren stond de balans er op 1.341,30 gevallen (gemiddelde), praktisch evenveel als twee weken geleden (1.363,30). Op dit vlak scoorde Bahia zich percentueel wat beter, met een vermindering van 15,2%, maar toch nog altijd lager dan het gemiddelde in gans het noordoosten (17,1%).


ParedaoSalvador

Gezien de nog steeds hoge cijfers, vooral in het grootstedelijk gebied, sloot burgemeester van Salvador, ACM Neto, niet uit om een totale lockdown op te leggen, dit indien de bevolking blijft volhouden om zonder masker rond te lopen en samenscholingen te veroorzaken, zoals straatfeesten. De politie van Salvador treedt op en grijpt hardhandig in bij verschillende “paredões” (dansfeesten op straat met luide funkmuziek, veel drank en drugs). Vrijwel dagelijks zijn er beelden te zien van inbeslagnames van “carros de som” (auto’s uitgerust met een soort PA), en lange rijen feestvierders die naar huis gestuurd worden door de politie. 


CarroSom

ACM Neto: “Geen enkele maatregel wordt uitgesloten”, zo zei hij vorige zaterdag tijdens een persconferentie. Bij dezelfde gelegenheid kondigde hij ook een vermindering aan van de openingsuren van de handel in vier verschillende wijken gedurende zeven dagen. Bars en restaurants mogen deze week enkel open tussen 12 en 16u.


ControleRestaurantSalvador

In Ceará daarentegen, gaan scholen, crèches, bioscopen en theaters weer open, vanaf vandaag. Al deze activiteiten worden gradueel hervat in gans het grootstedelijk gebied van Fortaleza. Bioscopen, theaters, naast museums en bibliotheken mogen slechts 35% van hun capaciteit beschikbaar stellen.

Foto boven: Testen op covid-19 in het Colégio Estadual Raymundo Matta – Salvador – Bahia

Bron

Foto: Fotos Públicas - Josenildo Almeida / Secom - Salvador / Facebook

#Ceará #BraziliëNieuwsOnline #ACMNeto #Bahia #Salvador #Fortaleza

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page