top of page
  • Observer

Cunha mag naar Rio de Janeiro

Cunha-FP

Het verzoek van ex-volksvertegenwoordiger en ex-Kamervoorzitter Eduardo Cunha (60) tot overplaatsing naar Rio de Janeiro werd aanvaard door de gerechtelijke instanties. Cunha (foto boven) zit sinds 2016 opgesloten in het Complexo Médico Penal in São José dos Pinhais, in de deelstaat Paraná, dit na zijn veroordeling in het Lava Jato onderzoek.

Cunha (MDB) werd in 2017 veroordeeld tot 15 jaren en 4 maanden gevangenis door het gerecht in Curitiba omdat hij steekpenningen kreeg voor de uitbating van een olieveld in Afrika door Petrobras. Het geld ontving hij op een buitenlandse rekening.

Ex-minister José Dirceu (PT) werd deze week verplicht om zich aan te geven bij de federale politie in Curitiba na de bevestiging van zijn straf van 8 jaren en 10 maanden voor actieve corruptie en witwassen d.m.v. contracten die afgesloten werden door Petrobras. Dirceu werd zaterdag overgebracht naar bovengenoemde strafinstelling waar hij een cel moest delen met Cunha, samen met nog 4 andere veroordeelden. In het totaal zitten er in die instelling 40 gevangenen als gevolg van het Lava Jato onderzoek, onder hen João Vaccari Neto (PT – ex-schatbewaarder van de partij), ex-senator Gim Argello (PTB) en de ex-directeur van Dersa (wegenbouwbedrijf onder controle van de regering van São Paulo) Paulo Vieira de Souza, aangeduid als de financiële operator van de PSDB.

Voor Dirceu (73) is het niet zijn eerste ervaring in die instelling. Hij werd er vrijgelaten in afwachting van de uitspraken van de beroepen die hij indiende. TR-4, het Lava Jato tribunaal beval zijn terugkeer. In een boodschap, gericht aan zijn partijgenoten, zei hij: “De vulkaan is al in uitbarsting. Ik heb mij hierop voorbereid. Ik ga meer lezen, zorgen voor mijn gezondheid en blijf contact houden”.

Met Eduardo Cunha, medeverantwoordelijk voor de afzetting van Dilma Rousseff (PT), zal hij alleszins geen debat kunnen voeren.

Bron 1Bron 2

Foto: Wilson Dias - Agência Brasil

#JoséDirceu #BraziliëNieuwsOnline #LavaJato #JoãoVaccariNeto #EduardoCunha #SãoJosédosPinhais #Petrobras #PauloVieiradeSouza #GimArgello

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page