top of page
  • Observer

Cynisme of koekje van eigen deeg?

Schwarzwald

President Jair Bolsonaro en minister van milieu Ricardo Salles waren in hun nopjes met de suggestie van kamerlid José Medeiros (Podemos – Mato Grosso) die zo ver ging om zijn verzoek officieel in te dienen bij de regering, met name het sturen van zaden naar Duitsland, Noorwegen en Frankrijk, voor een herbebossing. Minister Salles: “Vooraleer ze die zaadjes kunnen planten, zullen ze enkele steden moeten afbreken om het voormalige beschermd natuurgebied te herwinnen”. President Bolsonaro ironiseerde het besluit van de Duitse regering om de financiering stop te zetten van de strijd tegen de ontbossing in het Amazone gebied.

Hij suggereerde dat Angela Merkel het geld zou gebruiken om Duitsland opnieuw te bebossen: “Ik zou een boodschap willen sturen naar de geliefde dame Angela Merkel, die R$ 80 miljoen schrapte als steun voor Amazonas. Hou dat geld maar en gebruik het om Duitsland te herbebossen. Daar is dat veel meer nodig dan hier”, zo zei hij.

De Duitse ambassade reageerde niet op de opmerking “dat er slechts 2,5% overblijft van het oorspronkelijke Zwarte Woud”, en ook niet op het aanbod op het sturen van zaadjes. Volksvertegenwoordiger Medeiros sloot het Vaticaan uit voor het sturen van zaadjes: “De oppervlakte van het Vaticaan bedraagt 44 hectaren en het zou te veeleisend zijn om zo ‘n klein gebied opnieuw te bebossen”.

Bron

Foto: Wikimedia Commons

#RicardoSalles #Podemos #BraziliëNieuwsOnline #Vaticaan #ZwarteWoud #JairBolsonaro #AngelaMerkel #JoséMedeiros

0 weergaven0 opmerkingen
bottom of page