top of page
  • Observer

Datafolha: stemintenties begin juni

LUL_A

Het instituut Datafolha voerde een nieuwe peiling uit m.b.t. de komende presidentsverkiezingen. De resultaten werden vandaag bekend gemaakt en bevatten niet echt grote verrassingen.

In een van de scenario’s werd Lula beschouwd als kandidaat. Niettegenstaande hij opgesloten zit, veroordeeld wegens corruptie, komt hij in dat scenario uit als winnaar met 30% van de stemintenties. Daaropvolgend: Jair Bolsonaro met 17%, Marina Silva met 10%, Geraldo Alckmin en Ciro Gomes elk met 6%.

Blanco/nulstemmen

21% van de ondervraagden zegt dat ze geen kandidaat hebben die hun stem waard is.

Zonder Lula

In de scenario’s zonder Lula komt Jair Bolsonaro als winnaar uit de bus met 19%.

Invloed

De ondervraagden gaven ook antwoord op de vraag welke invloed bepaalde politieke figuren uitoefenen bij hun keuze. Volgens de peiling zou 30% op een kandidaat stemmen die door Lula wordt aangewezen, 17% zou dat “misschien” doen en 51% denkt er niet aan om te stemmen op iemand die door Lula aangewezen wordt. De invloed van Fernando Henrique Cardoso en Michel Temer werd ook in aanmerking genomen: 65% zegt dat ze niet op een kandidaat zouden stemmen die door FHC aangeduid wordt, en 92% verwerpt eender welke kandidaat, aanbevolen door Michel Temer.

Foto: Fotos Públicas - Ricardo Stuckert

#CiroGomes #GeraldoAlckmin #Datafolha #BraziliëNieuwsOnline #JairBolsonaro #MarinaSilva #FernandoHenriqueCardoso #MichelTemer #Lula

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page