top of page
  • Observer

Datena: “Ik wil dat de markt ontploft!”

BrasilUrgente

De verklaringen van verkozen president Lula riepen erg veel reacties op vanuit de financiële wereld die vindt dat het doorbreken van het uitgavenplafond om de nood te ledigen bij het noodlijdende deel van Brazilië, gepaard moet gaan met een fiscale verantwoordelijkheid. In eenvoudige woorden: een goede huisvader geeft niet meer uit dan wat er binnenkomt. Dat zal de armen worst wezen, zo vinden velen, onder hen TV-presentator José Luiz Datena (Bandeirantes).

Hij gebruikte een deel van zijn programma ‘Brasil Urgente’ om Lula te verdedigen nadat die in een toespraak, t.g.v. COP27 in Egypte, dalingen bij de beurs en een stijging van de dollar omwille van de voorrang die de nieuwe regering wenst te geven aan sociale uitgaves, veroordeelde, en zelfs de schuld op de rug schoof van speculanten die, volgens Lula, niet ernstig tewerk gaan en enkel uit zijn op winst.

“De beurs daalt nadat Lula zegt dat hij het uitgavenplafond zal doorbreken omdat hij de armen wil helpen? De financiële markten mogen voor mijn part ontploffen! Die kerels zeggen dat het spel niet gespeeld wordt in Brazilië, hoezo niet gespeeld? Die ‘gringos’ komen hier investeren wanneer de dollar stijgt. Het is een rotte munt omdat, wanneer de dollar zakt, halen ze het geld weer weg uit Brazilië en zijn er geen investeringen meer”, aldus Datena.

“De armen hebben weinig, de rijken hebben veel. Ik wil dat de markt ontploft! ‘Het mag niet omdat hij geld gaat gebruiken voor de armen’. Dat is wat Paulo Guedes doet, wat Bolsonaro deed, die het uitgavenplafond met ongeveer 1 triljoen doorbrak om de steunuitkering ‘auxílio emergencial’ te bekostigen omdat dit nodig was, zoniet zou de bevolking van honger omkomen”, zo ging hij verder.

Bron

Foto: Twitter

#BrasilUrgente #JairBolsonaro #PauloGuedes #TVBandeirantes #Lula #BRNieuws #JoséLuizDatena

1 weergave0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page