top of page
  • Observer

De ambities van Márcio França

Marcio-Franca

Vice-gouverneur van de staat São Paulo Márcio França (55) pretendeert een burgerdienst in te voeren voor 100.000 18-jarigen in São Paulo. Hij verklaarde dit in een interview met de journalist Josias de Souza (UOL). França, lid van de PSB (Partido Socialista Brasileiro) zal gouverneur Geraldo Alckmin (PSDB) vervangen zodra die plaats moet ruimen wegens zijn kandidatuur als president.

Er bestaat geen twijfel over dat de plannen van França op kritiek zullen botsen. Het aantal van 100.000 jongeren is evenveel als het huidige aantal politieagenten van de PM (Polícia Militar), geen kleine groep dus. Het ligt in de bedoeling dat de jonge mannen uitgerust worden met een uniform, een (kleine) maandelijkse vergoeding zullen krijgen, en een opleiding waarna ze een jaar in de straten van São Paulo zullen moeten werken.

Het doel van het programma bestaat erin om jongeren in een “zwakke sociale situatie” aan te trekken, jongeren die om een of andere reden niet terecht kunnen bij het Braziliaanse leger (als ze dat al zouden wensen): landmacht, luchtmacht of zeemacht. De diensten op het “asfalt” zouden gaan van eerste hulp bij ongevallen tot het geven van informatie voor toeristen, en alles wat daar tussen ligt. De opleiding zou gegeven worden door gepensioneerde agenten van de militaire politie. França schat de kosten op R$ 1.000 per maand, per man, R$. 100.000 per maand dus. De vice-gouverneur verdedigt deze uitgave door te zeggen dat er hierdoor in andere publieke sectoren zal bespaard worden. Zijn optimistische visie houdt ook in dat deze sociaal zwakkere jongeren hierdoor niet gerecruteerd worden door de georganiseerde misdaad. M.a.w. dalende misdaadcijfers en de daarbij horende kosten zoals gevangenissen tot de openbare gezondheidszorg.

Alle details van het plan geven een militaire indruk: de aanwervingen, discipline, de oproep van gepensioneerde leden van de militaire politie voor de opleiding… maar dat schijnt de vice-gouverneur niet te deren: “Er is niets verkeerd aan een beetje discipline, en laten we wel wezen, het gaat hier niet om soldaten maar om leerjongens”, aldus França die ook kandidaat is bij de komende verkiezingen als gouverneur van São Paulo.

Foto: Fotos Públicas - Alexandre Carvalho - A2img

#BraziliëNieuwsOnline #GeraldoAlckmin #MárcioFrança

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page