top of page
  • Observer

De boodschap van Bolsonaro

Camara04022019

President Jair Bolsonaro stuurde een boodschap naar het Parlement dat vandaag officieel zijn activiteiten aanvat, na de verkiezingen van de voorzitters van Kamer en Senaat. Hij laat weten dat de impuls voor een nieuwe omgeving in Brazilië vertrekt met het project van de hervorming van de sociale zekerheid: “We ontwerpen een modern voorstel, tegelijk een broederlijk voorstel dat een evenwicht in de budgettaire balans combineert met de steun aan hen die daar het meeste nood aan hebben, het sociale welzijn scheidend van assistentie, tegelijkertijd fraudes en privileges bestrijdend”.

De volledige boodschap werd voorgelezen door volksvertegenwoordigster Soraya Santos (boven op de foto, in het groene kleedje met witte bolletjes), eerste secretaris van de voorzitter van de Kamer.

De nieuwe sociale zekerheid uit het voorstel van de regering, “zal de concrete hoop van de jongeren materialiseren opdat zij kunnen dromen van hun toekomst, d.m.v. een individueel plan tot pensioensparen”. Volgens de krant Estadão die het volledige voorstel, naar eigen zeggen exclusief kon inkijken, zal er zowel voor mannen als voor vrouwen een minimumleeftijd van 65 jaar voorgesteld worden om met pensioen te kunnen gaan.

Georganiseerde misdaad

De tekst van de boodschap vermeldt ook dat de regering de oorlog verklaart aan de georganiseerde misdaad: “Morele oorlog, juridische oorlog, oorlogsgevechten. Wij hebben mededogen noch angst voor de criminelen. Zij krijgen de wettelijke garanties en de wetten zullen strenger zijn. Onze regering werkt al in die richting”.

Volgens de president zijn het vooral de zwakkeren in de samenleving die te lijden hebben van het dalende gebrek aan veiligheid: “Vrouwen, kinderen, armen en kleurlingen vormden het onderwerp van discussies, maar niet van een consistente veiligheidspolitiek. Wij zullen niet rusten vooraleer Brazilië veiliger is, een land waarin mensen in vrede kunnen leven met hun familie”.

Kansen

Bolsonaro zegt ook dat de eerste stappen voor een nieuwe Braziliaanse realiteit werden gezet, zowel op intern als op extern vlak: “Brazilië zal opnieuw door de buitenwereld gezien worden als een regio waar het goed is om te investeren, met kansen voor iedereen. En meer: onze ondernemers herwinnen stilaan het nodige vertrouwen om de werkgelegenheid en het inkomen te laten stijgen. Het niveau van vertrouwen gaat omhoog, de investeringen hielden op met dalen, nieuwe banen worden gecreëerd en het netto inkomen van de families geven de eerste signalen van verbetering.

De verantwoordelijkheid van het Parlement

De president richtte zich ook tot de parlementairen, zeggende dat hij, zoals een overgrote meerderheid van de Brazilianen, dictaturen, onderdrukking en gebrek aan respect voor de mensenrechten afwijst: “We verwerpen ook de vervolging van de oppositie aan wie we enkel vragen om het land te respecteren en om de nodige waardigheid op te brengen bij het uitoefenen van het wetgevend ambt”.

“Een land kan enkel maar vrij zijn indien zijn Parlement vrij is. De grondwet moet verzorgd en gerespecteerd worden. Een land kan zich enkel ontwikkelen indien het Parlement zijn verantwoordelijkheid opneemt inzake evolutie, transformatie en vooruitgang. De tijd is gekomen dat we samen evolueren, politiek en institutioneel. Dat is het minste wat wij, in wie de bevolking hun hoop stelde, verschuldigd zijn aan de Brazilianen”, aldus de president.

Bron: Agência Brasil

Foto: Will Shutter - Câmara dos Deputados

#BraziliëNieuwsOnline #Estadão #JairBolsonaro #SorayaSantos

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page