top of page
  • Observer

De Braziliaanse Trump zou voor Biden stemmen

TrumpBrasileiro

Terwijl de aandacht van de rest van de wereld gericht is op de Amerikaanse presidentsverkiezingen, doen de Braziliaanse kandidaat raadsleden hun uiterste best om te worden verkozen voor de gemeenteraad van hun ‘município’, bij de verkiezingen van november. De kieswet geeft de creativiteit van de kandidaten de vrije loop: zij mogen, indien gewenst, een fantasienaam gebruiken als zij oordelen dat ze hierdoor meer kansen maken op de zo begeerde zetel die hun in de komende vier jaren een bijzonder aardig inkomen garandeert. Het resultaat hiervan lijkt soms op een circus. In de verste uithoeken van het land zijn namen te ontdekken die op zijn minst de wenkbrauwen doen fronsen.

De echte naam van de man hierboven op de foto is Miguel Simões Leal (DEM), een 49-jarige kandidaat in de stad Macapá, in de staat Amapá. Hij voert zijn campagne onder de naam Trump, omwille van de fysieke gelijkenissen met de echte Trump van de Verenigde Staten. Het initiatief leverde hem zelfs een reportage op in de Britse krant The Guardian.

Leal verklaarde aan de krant Estadão dat hij zo genoemd werd in 2016, toen Donald Trump verkozen werd. De Braziliaanse Trump is afkomstig uit Salvador – Bahia. Daar stond hij bekend als Barney, bekend van de Flintstones. De naam Trump mag dan al geholpen hebben om bekender te worden, maar op politiek vlak neemt Miguel afstand van Donald Trump. Mocht hij Amerikaan zijn, hij zou op Joe Biden stemmen, zo verklaart hij.

Miguel Leal is niet de enige Braziliaanse kandidaat met een naam die refereert naar een Amerikaanse president. The Guardian vond in Lages – Santa Catarina, een kandidaat met de naam Juliano Nixon (PSOL). In dit geval gaat het om zijn echte naam. In Macapá waar Miguel Leal onder de naam Trump een campagne voert, heeft hij rivalen als Lincoln, Jeferson (sic), Teddy en Washington. Er was ook een Mandela, maar die werd om een of andere reden geweigerd door het kiestribunaal.

En wat te zeggen van de kandidaten hieronder?

Candidatos

Een “Kapitein Chloroquine, Kid Wandelstok, Eddie Murphy, Roberto de Stier, Adelmo Vader Smurf, Advocaat van God, een Duivel (Capeta), een Mooie Jongen, Shit (Cagado – letterlijk ondergescheten), de Kapitein van Bolsonaro, Vervelend (Chatinho) en zelfs een “Jesus”: je zal als weldenkende burger maar vertegenwoordigd worden door dergelijke figuren.

Bron

Illustraties: TSE / YouTube

#Amapá #JoeBiden #Macapá #DonaldTrump #BRNieuws #TheGuardian

0 weergaven0 opmerkingen
bottom of page