top of page
  • Observer

De Brazilianen zijn hun politici beu

BateBoca

De CNT (Confederação Nacional do Transporte) liet een peiling uitvoeren tussen 13 en 16 september. 2002 ondervraagden uit 137 verschillende municípios, en uit 25 deelstaten, gaven hun mening over diverse onderwerpen.

Met betrekking tot de presidentsverkiezingen van 2018 (in oktober) komt Lula in alle vooropgestelde scenario’s als winnaar uit de bus, meteen opgevolgd door de extreemrechtse kandidaat Jair Bolsonaro. Achteraan in de peiling bengelen namen als João Doria, Marina Silva, Ciro Gomes en Geraldo Alckmin. In het scenario van de eerste kiesronde wint Lula met 32,4 %. Bolsonaro komt op de tweede plaats met 19,8 %, gevolgd door Marina Silva met 12,1 %.

Ook de huidige regering werd op de rooster gelegd bij de ondervraagden. President Temer registreert de slechtste persoonlijke waardering sinds zijn aantreden: de afkeuring van zijn beleid bereikte maar liefst 75,6 %, hoger dan dat van Dilma Rousseff die in juli van 2015 door 70,9 % afgewezen werd.

Anderzijds vindt 50 % dat de uitstap van Temer het probleem niet zou oplossen. 94,3 % is ervan overtuigd dat Brazilië een diepe politieke crisis doormaakt.

De volledige resultaten zijn hier te vinden (Portugees). Maar het is zo klaar als pompwater dat de Braziliaanse burgers de politiek de rug hebben toegekeerd en weinig hoop zien op verbetering. 36,1 % zegt zelfs dat het politieke scenario totaal hopeloos is. 59,5 % vindt ongeveer hetzelfde maar zegt dat er nog een kleine kans is op verbetering. Slechts 2,3 % denkt dat het land op de goede weg is.

Foto: Fotos Públicas - ANA LUIZA SOUSA

#CiroGomes #BrazilieNieuws #GeraldoAlckmin #JairBolsonaro #JoãoDoria #MarinaSilva #MichelTemer #Lula

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page