top of page
  • Observer

De crisis: wat Guedes ervan vindt

Gued

Minister van Economie Paulo Guedes zei vandaag dat de economische ploeg gerust is en zich geen zorgen maakt. Hij verklaarde dat tegenover een groep journalisten, te midden van de turbulenties op de financiële markten, de forse daling van de olieprijzen, de stijging van de dollar (nu R$ 4,73) en de Euro (nu R$ 5,42) en de zorg voor een recessie van globale afmetingen ten gevolge van de opmars van het coronavirus.

“Wij zijn er absoluut gerust in, mijn ploeg maakt zich geen zorgen. Het is een serene en ervaren ploeg mensen. We hebben dat al vaker meegemaakt. We kennen het. We kunnen ermee omgaan. Het is nu enkel het moment om een constructieve houding aan te nemen. De drie machten, met sereniteit, elk komende met oplossingen op eigen vlak”, aldus Guedes.

Volgens de minister is het nu niet het moment dat iemand komt vragen om privileges, meer geld, meer faciliteiten: “Integendeel, nu moet iedereen zich afvragen wat hij of zij kan doen voor het land”.

Guedes zegt dat de epidemie van het coronavirus de druppel was die de emmer van de wereldeconomie liet overlopen, omdat die economie reeds achteruitging: “In Indië zagen ze dat de groei omgekeerd werd, in China eveneens. De groei vertraagde in gans de wereld. En dan komt plots het coronavirus, een element waardoor de groei nog meer afgeremd werd. Het virus werd inderdaad een pandemie die de daling van de wereldeconomie versnelde”.

De minister argumenteerde dat het beste antwoord op die daling, te danken aan het virus, erin bestaat om de structurele hervormingen door te voeren. Hij citeerde hierbij de fiscale en administratieve hervorming, voorstellen die nog steeds niet ingediend werden bij het parlement door de regering, het federale pact en andere hervormingen: “Indien we doen wat juist is, dan zal Brazilië opnieuw groeien; doen we het verkeerd, dan wordt het erger”.

Hij beloofde hierbij dat het voorstel m.b.t. de administratieve hervorming deze week nog ingediend wordt bij het parlement, zo gauw de president terugkeert van zijn vierdaagse reis naar de US: “Wij gaan werken. We gaan deze crisis omkeren in een groei. Wij gaan de crisis omvormen tot werkgelegenheid”.

Bron

Foto: Valter Campanato - Agência Brasil

#BraziliëNieuwsOnline #Coronavirus #PauloGuedes

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page