top of page
  • Observer

De first lady is boos

Mi

First lady Michelle Bolsonaro is boos op de band Detonautas en wil een censuur opleggen aan het nummer ‘Micheque‘, een satirisch nummer over de som van R$ 89.000, geld dat op haar rekening gestort werd door ex-adviseur Fabrício Queiroz d.m.v. 27 cheques. Een en ander kwam aan het licht na een onderzoek naar een verondersteld ‘rachadinha’ schema waarin het toenmalige raadslid Flávio Bolsonaro zou betrokken zijn. Dat verhaal kan u hier lezen.

Michelle stapte deze week naar de afdeling DEIC (Delegacia de Crimes Eletrônicos do Departamento Estadual de Investigações Criminais) van de politie in São Paulo als ‘slachtoffer van belediging en laster’. Haar eis bestaat erin dat het nummer verwijderd wordt van de digitale platforms, en het verbod opgelegd krijgt op uitvoering op privé- en publieke locaties.

Het liedje werd geschreven door de zanger van de Detonautas, Tico Santa Cruz, en uitgevoerd met speciale deelname van de humorist Marcelo Adnet. In het begin van het nummer bootst deze laatste de stem na van de president, refererend naar de uitspraak die hij deed nadat een journalist vragen stelde over Michelle en de cheques: “Het liefst van al zou ik je op je bek willen slaan”. De tekst van het nummer draait rond de vraag waar het geld vandaan kwam, een vraag die rechtstreeks aan haar gericht wordt.

Tico Santa Cruz gaf gisteren commentaar op de situatie, via de sociale media. Volgens hem valt het nummer onder de vrijheid van meningsuiting. Hij zegt dat de tekst niet beledigend is, noch lasterlijk. Hij vindt ook dat de first lady uitleg moet vragen aan haar man. Over de titel “Micheque” zegt hij: “De beste manier om je te ontdoen van een bijnaam, is de zaak ophelderen. Wanneer je uitleg geeft over iets dat je dwars zit, in klare en duidelijke termen, dan verliest eender welke bijnaam zijn houdbaarheid. Het nummer wordt dan ongeloofwaardig, de mensen zullen er geen belangstelling meer voor tonen. Ik las in Veja (tijdschrift) dat zij wenst dat de kwestie van die cheques opgehelderd wordt, dat zij er niet wil in betrokken zijn. Ik vind dat zij gelijk heeft. Zij moet eisen dat er een duidelijk antwoord komt. Zolang dat er niet is, zal de vraag blijven bestaan. Bovendien hebben wij die bijnaam niet uitgevonden, dat was een hashtag bij Twitter”.

Bron

Foto: Marcos Corrêa - PR

#DEIC #BraziliëNieuwsOnline #MichelleBolsonaro #MarceloAdnet #Twitter #TicoSantaCruz #Veja #Detonautas

0 weergaven0 opmerkingen
bottom of page