top of page
  • Observer

De pitbull laat weer zijn tanden zien

MouraoH

Carlos Bolsonaro, zoon van de president, bijgenaamd 02, Carluxo of pitbull, viel vicepresident Hamilton Mourão aan via Twitter, insinuerend dat deze een samenzwering op touw zette om zijn vader te onttronen. In de huidige context volstaat dit weer om de reeds bestaande spanning in de regering nog wat te verhogen.

De commentaar komt ongelegen, te midden van de reeds bestaande spanning bij de militairen in de regering, waar Mourão deel van uit maakt. De groep doet ernstige pogingen om de conflicten tussen de president enerzijds, de gouverneurs en minister van Volksgezondheid Mandetta anderzijds, met betrekking tot de crisis van het coronavirus te verminderen.

Het raadslid (Carlos zit in de gemeenteraad van Rio de Janeiro) deelde een tweet van Flávio Dino, gouverneur in de staat Maranhão, waarin deze bericht over een virtuele vergadering met de Raad voor Amazonië, geleid door Mourão. De videoconferentie vond donderdagavond plaats, met aanwezigheid van afgevaardigden uit alle deelstaten van de regio.

De commentaar van Carlos: “Wat bezielt de vicepresident van de republiek om zich te verenigen met de grootste socialistische tegenstander van de regering, die dagelijks ingaat tegen de richtlijnen van zijn president?” . De reactie volgde op de woorden van Flávio Dino: “We hadden een vergadering met een technische dialoog, respectvol, zinvol. Uiteraard zit Mourão niet in mijn ideologisch kamp. Maar indien Bolsonaro de regering overdraagt in zijn handen, dan zal Brazilië beter uit de bus komen in 2022”.

Het is niet de eerste keer dat generaal Mourão aangevallen wordt door de zoon van de president. Eerder refereerde hij al naar de de vicepresident als “ene Mourão” en “liefje van de pers”. Hij laat ook geen kans ongemoeid om de woorden van Mourão te verdraaien. De nieuwe aanval is echter anders en komt net op het moment dat de militairen inspanningen leveren om het “ergste” in de regering te voorkomen te midden van de strijd tegen het virus, zoals de afdanking van minister Mandetta.

De radicale groep, geleid door Carlos Bolsonaro, wil een andere aanpak. Het is trouwens zoonlief die zijn vader woorden toefluistert, zoals de suggestie dat “minister Mandetta een gebrek vertoont aan nederigheid”.

Misschien zou het goed zijn dat het raadslid zich wat meer toelegt op de problemen in zijn eigen stad, in plaats van het verspreiden van haatpraat vanuit een verdieping op het Palácio do Planalto.

Bron

Foto: Marcos Corrêa - PR

#HamiltonMourão #CarlosBolsonaro #BraziliëNieuwsOnline #FlávioDino #Twitter #JairBolsonaro #Maranhão

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page