top of page
  • Observer

De soep…

LulaEmo

… wordt nooit zo heet gegeten als ze opgediend wordt. Dat zou de conclusie kunnen zijn na het kleine theater dat gisteren opgevoerd werd door verkozen president Lula.

Vandaag benadrukte hij het belang van respect voor de opinie van de anderen, via Twitter: “Laten we respect opbrengen voor zij die van ons verschillen, zij die er anders over denken. Dat is democratie. Samen doen we een poging om Brazilië te recupereren. Ik vraag jullie hulp om dit te realiseren”.

De verklaring komt een dag nadat de uitspraken van Lula niet in goede aarde vielen bij de financiële markten. Tijdens een toespraak in de hoofdstad Brasília zei hij dat sociale bijstand en fiscale verantwoordelijkheid onverenigbaar lijken.

“Waarom praten dezelfde mensen die ernstig discussiëren over het uitgavenplafond, niet over de sociale kwesties van het land? Waarom staan arme mensen niet op de agenda van de discussie over macro-economie?”, zo sprak hij op de zetel van het Cultureel Centrum van de Banco do Brasil (CCBB), waar de zetel gevestigd werd van de overgangsregering.

Ibovespa, de beurs van São Paulo, kende een forse daling omdat de markten negatief reageerden op Lula’s uitspraken over het uitgavenplafond, ook op het aanslepen van de bekendmaking van de namen die de economie van de nieuwe regering gaan bepalen. Ook de dollar ging fors omhoog.

Later bevestigde Lula: “Ik zag nooit eerder een gevoelige financiële markt als de onze. Het is wel eigenaardig dat ze niet zenuwachtig werden tijdens de vier jaren onder Bolsonaro”.

Andere reacties

Henrique Meireles, gerespecteerde figuur i.d. financiële wereld: “Hij (Lula) slaat de richting in van Dilma. Dat stemt me pessimistisch, zonder enige twijfel. Ik kan maar één ding zeggen: ik wens jullie veel geluk”.

Economiste Elena Landau: “Lula leerde niet dat het de armen zijn die lijden onder het gebrek aan fiscale verantwoordelijkheid. Als er voor elke beperking aan de wensen van de overheid een wetswijziging nodig is, dan zijn begroting en planning nutteloos”.

Armínio Fraga, ex-directeur Banco Central, op de lijst van de mogelijke regering van Lula: “Ik zie de ideeën telkens meer afstand nemen van datgene waar ik in geloof”.

Foto boven: Lula wordt emotioneel tijdens de toespraak in het Cultureel Centrum van de Banco do Brasil, op het moment dat hij het heeft over de hongerlijdende bevolking.

Bron

Foto: Fotos Públicas - Lula Marques

#ElenaLandau #CCBB #Ibovespa #Brasília #BancoCentral #ArmínioFraga #Lula #HenriqueMeireles #BRNieuws

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page