top of page
  • Observer

De tegenaanval

Doria29042020

João Doria (PSDB), gouverneur van São Paulo, gaf vandaag bijzonder harde kritiek op de houding van president Bolsonaro in de strijd tegen de pandemie, en vroeg hem uit zijn “glazen bol” te komen. De president antwoordde gisteren op de vraag van een reporter over het grote aantal doden in de jongste dagen: “Wat wil je dat ik doe?” . Vandaag kwam hij terug op het onderwerp en schoof de schuld op de schouders van gouverneurs en burgemeesters, hierbij de naam van Doria citerend.

João Doria: “Ik kan houdingen opsommen die u had kunnen aannemen, maar niet deed. Ten eerste, de Brazilianen respecteren die voor u stemden, en ook diegenen die niet op u stemden. Mensen respecteren, familieleden, vrienden van mensen die familieleden verloren door het coronavirus, door u bestempeld als een ‘griepje’, niet zo erg. U dient respect op te brengen voor het verdriet en de rouw van mensen die een dierbare verloren.”

De gouverneur vroeg daarna dat de president naar São Paulo zou komen om de situatie ter plaatse te bekijken: “Komt u eens naar São Paulo. Verlaat Brasília en breng een bezoek aan het Hospital da Clínicas, de veldhospitalen. Bekijk hoe de zieken vechten voor hun leven op het ziekbed, zie de bezorgdheid van de professionals in de gezondheidszorg. En als u niet naar São Paulo kan komen, uit angst om een andere reden, ga dan naar Manaus en zie hoe de gezondheidszorg er in elkaar klapte. Ga en maak kennis met de realiteit van ons land. Kom uit uw glazen bol, uw kleine wereld van haat. Bezoek de hospitalen en wees solidair met de werkelijkheid van uw land. En tenslotte, u die graag nummers plakt op mensen en denkt dat het leven een cijfer is, ik als gouverneur, maar ook als een mens, ik denk niet dat het leven een cijfer is. Zelfs mijn eigen kinderen beschouw ik niet als een nummer. Ik spreek hen aan met hun naam, met genegenheid. Ik werk om levens te redden. Het leven is een gevoel en ik hoop dat u dat gevoel weer terugvindt om met het nodige medeleven te kijken naar het land en de Brazilianen.”

Doria vroeg ook om respect voor de professionals in de gezondheidszorg: “Geen enkel familielid kan nog een begrafenis meemaken op een normale manier. Breng respect op voor dokters, verplegers en andere professionals in de zorgsector die, in tegenstelling tot u die naar een schietstand gaat om te oefenen, anderen beschermen. Stop met deze perverse politiek. Hou op met aan politiek te doen in een land waar gehuild wordt voor de geïnfecteerden en de doden. En wat nu Mr. President? Vindt u nog altijd dat het om een ‘griepje’ gaat of een ‘lichte verkoudheid’, tegenover meer dan 5.000 doden?”

Bron

Foto: Fotos Públicas - Governo do Estado de São Paulo

#Manaus #SãoPaulo #BraziliëNieuwsOnline #JairBolsonaro #JoãoDoria #HospitaldaClínicas #Coronavirus #COVID19

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page