top of page
  • Observer

De vazallen van Bolsonaro

Barbosa02

Generaal Paulo Sérgio Nogueira, minister van Landsverdediging, zei gisteren tijdens een publieke audiëntie in de Kamer dat het risico op een coup door de militairen geen reden is om bezorgd te zijn. Hij gaf dit antwoord op de vraag van volksvertegenwoordiger Perpétua Almeida (PCdoB): “Wat doen de strijdkrachten om te voorkomen dat hier hetzelfde gebeurt als in het Capitool in de USA”?

Nogueira: “Deze ruzie met het (kieshof) TSE is geen slag van de gewapende strijdkrachten. De president maakt een keuze, de strijdkrachten hoeven die niet te maken, omdat de burgerlijke machten dat kunnen weigeren. Het komt niet aan de strijdkrachten toe om een debat te voeren over de elektronische stembussen. Daarvoor bestaan instituten. Het TSE bekommert zich om het electoraal proces”.

De volksvertegenwoordiger verklaarde dat ze weigerde om een debat te voeren met de minister van Landsverdediging over dit onderwerp, nadat die verklaarde beschikbaar te zijn voor de Kamercommisie zolang nodig.

De generaal: “Geen enkel systeem, gebaseerd op informatica, is totaal vrij voor indringers. Er bestaan altijd risico’s. Ik citeerde hieromtrent de banken die miljoenen besteden aan de beveiliging van hun systemen. Het gaat niet over twijfelelen aan het electoraal systeem. De gewapende strijdkrachten bleven rustig in hun hoekje en werden uitgenodigd door het TSE om deel te nemen aan de Commissie van Transparantie van de Verkiezingen”.

Het harde antwoord van Joaquim Barbosa

Ex-minister (STF) Joaquim Barbosa (foto) gaf vandaag een hard antwoord op de verklaringen van minister Nogueira:

“Luister generaal, de gewapende strijdkrachten moeten rustig in hun hoekje blijven omdat er voor hen geen plaats is bij de directie van het Braziliaanse kiesproces, punt. Deze agenda van cynische druk op het kiesrecht volhouden, wijst er duidelijk op dat dit een houding is van vazallen van Bolsonaro, die kandidaat is om opnieuw verkozen te worden, een signaal aan de wereld dat Brazilië regelrecht afstevent op een staatsgreep. Denk daar maar eens aan generaal”, zo schreef hij.

Bron

Foto: Fotos Públicas – José Medeiros – Secom MT

#Capitool #TSE #JoaquimBarbosa #PCdoB #PauloSérgioNogueira #PerpétuaAlmeida #STF #BRNieuws

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page