top of page
  • Observer

De wekelijkse oprisping van Ciro

GomesMetropole

Ciro Gomes (PDT), vandaag op bezoek in Salvador – Bahia, maakte (nog maar eens) duidelijk dat een alliantie met de arbeiderspartij (m.b.t. de komende gemeenteraadsverkiezingen) volkomen uitgesloten is. Tijdens een interview met Radio Metrópole verklaarde hij dat de PT hem “erg grof” behandelde bij de jongste presidentsverkiezingen (2018).

“Als het moet ga ik zelfs naar de hel, maar met dat volk wil ik niet meer gezien worden. Als ik met corrupte lui omga, dan ben ik zelf ook corrupt. Ik was al minister van Financiën, gouverneur en burgemeester, waarom ben ik dan niet rijk? Ik heb geen privé jet, een triplex appartement, een sítio in Atibaia… niets van dat alles. Ik ben enkel eigenaar van een appartement, met waardigheid. Mijn auto (een Toyota Hilux) werd in beslag genomen door het gerecht, maar goed, ik heb er geen spijt van; in beslag genomen omdat een idioot uitschold in São Paulo die tegen kleurlingen is (raadslid Fernando Holiday – DEM, zelf ook een kleurling).

Over de regering Bolsonaro zei Gomes dat hij niet verwacht dat de president zijn ambtstermijn zal zal uitzitten, en denkt dat ook Paulo Guedes, minister van Economie, het niet zal volhouden: “Ik zie Bolsonaro niet aanblijven in deze regering, maar dat is slechts een gok. Ik hoop dat hij geen zelfmoord pleegt, want ik wil een dergelijke tragedie niet meemaken. Maar hij is niet geschikt voor de job, beschikt niet over een minimum aan sereniteit en stevigheid, heeft geen ervaring om de tegenstrijdigheid die ontstond, te beheersen”.

De voormalige presidentskandidaat bekritiseerde ook de regering voor de opschorting van nieuwe aansluitingen voor een uitkering van het sociale programma Bolsa Família, in het noordoosten van het land. Hij meent dat die opschorting een vergelding is van de regering omdat er in die regio meer gestemd werd voor de PT bij de presidentsverkiezingen: “Dit is een ongeëvenaarde verontwaardiging voor de Braziliaanse maatschappij. Probeert u in te beelden dat dit de manier is om wraak te nemen van de schurk die de regering leidt, met name hen te vernederen die nu al over de grenzen van vernedering leven, mensen die niets te eten hebben en ook hun kinderen niet kunnen voeden. Dit is ronduit walgelijk. We kunnen dat niet zwijgend blijven aanvaarden”.

Anderzijds stak hij de loftrompet over het beheer van gouverneur Rui Costa (PT), en herinnerde ook aan het bestuur van burgemeester (van Salvador) ACM Neto, een beleid dat volgens hem een goede beoordeling verdient.

Bron

Foto: YouTube

#CiroGomes #BolsaFamília #FernandoHoliday #BraziliëNieuwsOnline #ACMNeto #PDT #JairBolsonaro #RuiCosta #PauloGuedes #PT #Salvador

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page