top of page
  • Observer

Deputado stelt “linksverdelgend” secretariaat voor

Heitor-Freira

Volksvertegenwoordiger Heitor Freira (PSL-CE, foto boven), een nieuwkomer in de Kamer, diende deze week een voorstel in tot oprichting van een “Secretaria Especial de Desesquerdização da Administração Pública” wat zoveel betekent als een secretariaat dat ambtenaren met een links gedachtegoed moet identificeren om hen vervolgens te ontslaan.

In de tekst, ingediend door het kabinet van Heitor, wordt gesproken van “het graduele bevolken van staatsinstellingen door linkse militanten en hun syndicalisten” met gevolgen als “grote gaten in de publieke schatkist”, en een “chaos in de economie” tot “onze jeugd die vergiftigd wordt door het communisme en door de beruchte genderideologie”.

De verkozene benadrukt dat het voorstel “niet dient om postjes uit te delen (aan gelijkgestemden), maar wel om toezicht te houden en om te controleren”. De tekst detailleert dat het secretariaat de opdracht zal krijgen om “te inspecteren, te identificeren en in kaart te brengen met als logisch gevolg de suggestie aan de president om de betrokkene te verwijderen uit zijn ambt”. Leden van het secretariaat hebben als functie het aanduiden van mogelijke namen voor een ontslag omdat ze linkse ideeën verspreiden.

Heitor Freira verrechtvaardigt het voorstel omdat men, om deel uit te maken van de regering van Jair Bolsonaro, in de eerste plaats de ideologie van de federale administratie moet aanhangen: “Vooraleer geanalyseerd te worden op technisch vlak, moet men rechts conservatief zijn. Indien dat niet het geval is, dan kan Bolsonaro niet regeren”, zo legt hij uit.

Volgens de volksvertegenwoordiger zijn er nog veel gecamoufleerde ambtenaren in de regering. In de tekst van het voorstel staat o.m. te lezen “dat er frequent meldingen komen uit het ganse land over ‘technici’ die van politieke kleur veranderden om in de regering te kunnen blijven”. Gevraagd naar enkele voorbeelden haalt hij de ministeries van milieu en mensenrechten aan, alsmede diverse federale organen en banken: “Ik geloof dat de meesten onder hen zich bevinden in het ICMBIO (Instituto Chico Mendes de Conservação da Biodiversidade”, aldus Freira.

Op dezelfde dag dat de volksvertegenwoordiger het voorstel protocoleerde, liet de krant Estado weten dat het ministerie van milieu, o.l.v. minister Ricardo Salles, medewerkers van ICMBIO en IBAMA oriënteerde om zich niet rechtstreeks tot de pers te wenden. Wie een positie wil innemen, moet dat eerst voorleggen aan het ministerie.

Heitor Freira sprak nog niet over het voorstel met president Bolsonaro die lid is van dezelfde partij (PSL), ook niet met anderen: “Ik zal een onderhoud aanvragen met de president en de secretaris van de regering voor een presentatie, om het belang van dit voorstel aan te tonen. Het gaat hier om een belangrijk onderwerp, en bijzonder dringend”, zo verdedigt hij.

Voor de leiding van dat secretariaat denkt hij aan “enkele goede rechtse en conservatieve namen binnen de PSL, en leerlingen van de (rechtse) filosoof Olavo de Carvalho”, volgens hem essentiële eigenschappen: “Ikzelf zou mijn ambt achterlaten om de leiding te nemen”, zo zei hij. Het secretariaat zou direct verbonden worden aan de president, of aan de stafchef Onyx Lorenzoni.

Deze laatste kondigde al aan, op de 2de dag van de regering, dat hij ambtenaren zou ontslaan, om Brazilië te ontdoen van ‘petistas’ (aanhangers of leden van de arbeiderspartij). Op 3 januari werden 320 ‘cargos commisionados’ en ambtenaren bedankt voor hun diensten onder het voorwendsel om enkel met mensen te werken die zich identificeren als “centrum-rechts”.

Bron

Foto: Facebook

#ChicoMendes #RicardoSalles #HeitorFreira #PSL #BraziliëNieuwsOnline #JairBolsonaro #OnyxLorenzoni #OlavodeCarvalho #ICMBio #EstadodeSãoPaulo #Ibama

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page