top of page
  • Observer

Dilma zegt het nog eens

D-Rousseff

Sinds ze verslagen werd in de voorbije verkiezingen voor een zetel in de Senaat, probeert ex-presidente Dilma Rousseff een soort buitenlandse woordvoerder te zijn van de arbeiderspartij (PT): ze liet zich interviewen door (de Spaanse) CNN, nam deel aan een ontmoeting, samen met andere linkse figuren (Guilherme Boulos, Manuela D’Ávila) in Buenos Aires in het luxueuze hotel Alvear Art, en vandaag liet zij zich opnieuw interviewen door TV3, het voornaamste televisiekanaal van Catalonië.

“Bolsonaro is iemand die het gevoel van haat en angst gebruikt en misbruikt” aldus Dilma, “Het nazisme noch het fascisme kwamen aan de macht zonder de nodige stemmen”, de nieuwe regering vergelijkend met totalitaire Europese regimes.

Ze kwam ook terug op haar afzetting, het impeachment proces in 2016 dat zij nog altijd beschouwt als een staatsgreep: “Onze coup was verschillend. Het was geen kapmes dat een boom omhakte. De staatsgreep van 2016 bestond erin dat de boom van de democratie werd aangevallen door schimmels en parasieten die de democratie van binnenuit opaten en vernielden, zonder dat iedereen zijn rechten verloor. Enkel de rechten van sommigen werden vernield”, aldus de ex-presidente in haar beste “Dilmês“.

C-Marun

Hetzelfde TV-programma liet ook Carlos Marun (MDB – foto) aan het woord, de “ministro-chefe da Secretaria” van de regering Michel Temer, een van zijn hevigste verdedigers. Volgens Marun “toonde Dilma foute gegevens aan het Braziliaanse volk, de waarheid verdraaiend waardoor veel mensen om de verkeerde redenen voor haar stemden. Eens deze leugens aan het licht kwamen, leerden de Brazilianen de realiteit kennen die erg verschillend was van datgene wat zij eerst voorstelde. En op die manier brokkelde het geloof in haar regering snel af”, aldus Marun.

Bron

Foto: Fotos Públicas - Presidencia del Uruguay
Fabio Rodrigues Pozzebom - Agência Brasil

#BraziliëNieuwsOnline #ManuelaDAvila #Dilmês #Catalonië #PT #MichelTemer #CarlosMarun #BuenosAires #DilmaRousseff #MDB #GuilhermeBoulos

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page