top of page
  • Observer

Drone hindert vliegverkeer in Congonhas

Congonhas

De nationale luchthaven van Congonhas in de metropool São Paulo is de tweede drukste luchthaven van Brazilië (na de internationale luchthaven Guarulhos, eveneens in São Paulo), in de zuidelijke zone van de stad. Vandaag opereert de luchthaven tot aan de toegestane limiet van 536 commerciele vluchten per dag, ofwel 1 vliegtuig landend/opstijgend elke 2 minuten, tussen 6 en 23u.

Een niet geïdentificeerde drone mengde zich gisterenavond tussen al die drukte en veroorzaakte een chaos in het luchtverkeer. De luchthaven werd gedurende 2 uur gesloten terwijl de militaire politie de zaak probeerde op te lossen. Het onbemande toestel drong het luchtruim boven de luchthaven binnen om 20h15 en verhinderde het normale verkeer tot 22h30. Tot nog toe kon de operator van de drone niet geïdentificeerd worden.

Volgens de luchtvaartmaatschappij Gol moesten er 15 van hun vluchten omgeleid worden naar andere luchthavens. De maatschappij Latam zegt dat 28 vluchten geraakt werden door de verwarring: 16 vluchten werden gecanceld, 12 werden afgeleid naar luchthavens zoals Guarulhos, Belo Horizonte, Rio de Janeiro en Ribeirão Preto.

In mei van dit jaar keurde Anac (Agência Nacional da Aviação Civil) een reglement goed dat sancties oplegt aan drone eigenaars die hun apparaat op de verkeerde manier gebruiken.

Foto: Wikipedia Commons

#Latam #BrazilieNieuws #Gol #Drone #Congonhas #Guarulhos

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page