top of page
  • Observer

Duitsland schrapt financiële bijdrage bescherming regenwoud

Ibama-Amazonas

Duitsland besloot om de financiële steun aan projecten voor het behoud van de biodiversiteit en de bescherming van het regenwoud in Amazonas te schrappen, aldus Svenja Schulze, Duitse minister van Milieu, Natuurbescherming en Nucleaire Veiligheid. In een interview met de krant Der Tagesspiegel zegt zij: “De Braziliaanse politiek in het Amazone gebied levert twijfels op over een systematische vermindering van de gegevens omtrent ontbossing die niet meer gevolgd wordt”. Het stopzetten van de financiële steun betekent een verlies van 35 miljoen euro (ongeveer R$ 156 miljoen) voor diverse projecten in de betrokken regio.

Volgens de krant bestaat er enkel een kans op de terugkeer van de financiële steun indien de strijd tegen de ontbossing duidelijker wordt. De krant vermeldt ook dat Duitsland van 2008 tot aan het einde van vorig jaar 95 miljoen euro besteedde aan dergelijke projecten. Enkel al aan het Amazonië fonds, opgericht om initiatieven om de strijd tegen de ontbossing te steunen, werd 55 miljoen euro doorgegeven. Duitsland is, naast Noorwegen, een van de belangrijkste schenkers aan het fonds.

Het artikel in de Duitse krant zegt dat, sinds de schepping van het fonds in 2008, de ontbossing aanzienlijk verminderde. Dit kende een ommekeer sinds de aantrede van de regering Bolsonaro, maar de Braziliaanse president weigert om dergelijke praktijken te bestrijden. Er wordt ook vermeld dat de landbouw lobby een van de belangrijkste verdedigers is van Bolsonaro: “Het regenwoud gebied wordt intensief gebruikt voor de soja teelt voor dierenvoedsel, en voor de veeteelt”, zo staat er te lezen.

Bron

Foto: Fotos Públicas - Ibama

#SvenjaSchulze #BraziliëNieuwsOnline #DerTagesspiegel #JairBolsonaro #Amazonas

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page