top of page
  • Observer

Duur appartement(je)

Apto10m2

Een appartement gelanceerd in 2017 kwam deze week ruim in de spotlights via de sociale media van Brazilië, dit omwille van zijn kleine afmetingen – 10m2 – aan de prijs van een luxevoertuig. Een en ander deed een discussie oplaaien over de woonkost in de hoofdstad São Paulo.

De polemiek startte met de publicatie van een video door makelaar Gutemberg Albuquerque waarin hij het ganse appartement toont in 39 seconden. In de video bevestigt hij dat het appartementje met ruimte voor een kookhoek, badkamer en slaapplaats geschat werd op R$ 200.000 (€ 36.880 aan de koers van vandaag).

De publicatie werd al meer dan 150.000 maal bezichtigd bij TikTok en verspreidde zich ook via andere sociale media.


@albuquerque.1989

#imóveis #apartamento #airb

♬ Sunroof – Nicky Youre & dazy

De badkamer, met een douchecel en wc wordt gescheiden van de kookhoek door transparant glas en is erg dicht bij het kookgedeelte.

Een van de commentaren op de video zegt: “Waarom is het begeleidend muziekje vrolijk als de video op zich triest is?”

Een andere gebruiker schrijft dat de video hem een angst crisis bezorgde; en nog eentje zegt “Ze maakten een gastronomisch hoekje van een cel”.

Iemand plaatste de video bij Twitter met de commentaar “De belangrijkste overwinning van mijn leven is dat ik niet in São Paulo woon”. De publicatie kreeg al meer dan 20.000 likes.

Er zijn ook verdedigers van de ultra kleine ruimte. Een van hen schrijft dat de bewoner zijn ganse dag besteedt aan werken of studeren, en enkel naar huis gaat om te slapen. Anderen loven de makkelijke manier van onderhoud en de ligging, dichtbij de metrostations.

Het gaat om het kleinste appartement van Latijns Amerika, aldus Vitacon, verantwoordelijk voor de onderneming VN Nova Higienópolis. Het appartementje is gelegen in de wijk Santa Cecília, in het centrale deel van São Paulo waar de waarde per vierkante meter vandaag oploopt tot een gemiddelde van R$ 15.000 (€ 2.720).

In het weekend dat het bedrijf zijn activiteiten opstartte, vijf jaar geleden, werden de 72 eenheden van 10m2 allemaal verkocht aan R$ 99.000 (€ 17.950), voornamelijk aan investeerders.

Volgens Vitacon bestaat de doelgroep uit jonge vrijgezellen, studenten of zelfstandige ondernemers die het appartement huren om dichtbij de centrale regio van São Paulo te blijven, en om hun dagen praktisch te kunnen doorbrengen. Het bedrijf biedt gemeenschappelijke ruimtes aan voor coworking, gemeenschappelijke keuken, wasplaats, fitness en huisbioscoop. Die ruimtes functioneren als een uitbreiding van de woning, diensten beschikbaar stellend voor de bewoners, aldus Vitacon.

Bron

#SantaCecília #Vitacon #SãoPaulo #YouTube #TikTok #Twitter #BRNieuws

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page