top of page
  • Observer

Een eerlijke toespraak

BolsoVN2

Brazilianen hebben een goed gevoel voor humor en komen vaak ironisch uit de hoek, met een flinke portie creativiteit en zelfs wat cynisme. Dat kan o.a. vastgesteld worden bij de sociale media. De website Sensacionalista, met de ondertitel “Isento de verdade” (in afwezigheid van de waarheid) staat bekend voor zijn grappen. De gelijknamige column (Veja) publiceert deze week een “eerlijke” versie van de toespraak van de president voor de Verenigde Naties met als titel: “O discurso sincero de Bolsonaro na ONU”:

“Om te beginnen wil ik hier vaststellen dat dit de eerste Whatsapp video is voor extreemrechtse groepen die gelijktijdig uitgezonden wordt met die voor de Verenigde Naties. Het is mijn beleid dat geschiedenis maakt.

Brazilië is het slachtoffer van een van de grootste lastercampagnes over het Amazonegebied en de Pantanal. Als het waar is dat er hier bosbranden zijn, dan wil ik dat er R$ 89.000 op de rekening van uw echtgenote gestort wordt.

De waarheid is dat de wereld alsmaar meer Brazilië nodig heeft om zich te voeden. Met grapjes.

Ik heb een zero tolerantie met misdaden tegen het milieu. Daarom heb ik de budgetten van Ibama ingekort, zodat niemand kan zien wat er gebeurt en het me komt vertellen. Daar kan ik niet tegen.

Het is niet waar dat wij brandhaarden veroorzaken om weiland te maken voor ons vee. Iedereen weet dat de kudde zich voedt met het nepnieuws van Carluxo en mijn lives op donderdagavond.

Als er zoveel rookwolken zijn, hoe slaagt een satelliet er dan in om foto’s te maken? Dat is gewoon fake news om mijn regering te destabiliseren.

Het oerwoud is vochtig en brandt niet. Als er toch een brand ontstaat, dan is dat door die flauwekul om alles in te smeren met alcohol gel.

En er is meer: ik beschik over informatie dat de NGO’s van Leonardo DiCaprio handdoeken uitdelen aan de indianen en aan de kleine boertjes om het oerwoud, dat nat is, te drogen om het daarna in brand te steken.

Dat zal aangetoond worden door de satelliet zodra we daarin Whatsapp installeren om de lessen van Olavo de Carvalho te ontvangen en door te sturen. Iedereen weet dat die satelliet uit het tijdperk van de PT stamt en daarom extreem links is.

Ik heb altijd horen zeggen dat de indianen land willen. Dus, in theorie, als wij bossen platbranden en enkel grond overlaten, dan nog klagen ze. Dat rijmt toch niet.

Trouwens wie iets begrijpt van Botafogo is Rodrigo Maia*.

Wij gaven het beste antwoord op het coronavirus van alle landen ter wereld. Brazilië is het land waar het virus goed behandeld werd, zo goed dat het niet meer weg wil.

Wij keerden in onze munt evenveel uit als 1.000 dollar aan de werklozen tijdens de pandemie. Duizend dollar was de waarde onder de PT-regeringen, maar het is en blijft 1.000 dollar.

In maart steeg de economie sneller en hoger dan het patrimonium van mijn zonen. Toen werd het bankgeheim van Fabrício Queiroz opgeheven, kwam de pandemie en het was gedaan met de stijging.

Spijtig genoeg gaf het gerecht alles in de handen van de gouverneurs. Die van Witzel kregen er zelfs handboeien bij.

Ik maak gebruik van de gelegenheid om een klacht in te dienen bij de internationale gemeenschap over de vooroordelen tegen christenen. In Brazilië heerst er zoveel christofobie dat het standbeeld van Jezus op de top van de Corcovadoberg moest geplaatst worden, opdat niemand het zou omduwen.

De meerderheid van de 12,3 miljoen werklozen zijn christenen. Denken jullie dat dit toeval is? Dat is vervolging.

Dat dit allemaal gebeurt, komt omdat men niet gelooft in chloroquine. Dat biedt nochtans bescherming tegen alles, van werkloosheid tot bosbranden. Ik nam het middel en heb nog altijd werk – het enige wat verbrandde waren de ontvangstbewijzen van de stortingen op de rekening van Flávio.

Het is zoals onze leuze zegt: God boven alles, een rookgordijn boven iedereen.”

*Kamervoorzitter Rodrigo Maia komt uit Rio de Janeiro. Botafogo is een wijk in die stad. Letterlijke vertaling van Botafogo is ‘in brand steken’.

Bron

Foto: Marcos Corrêa - PR

#Botafogo #LeonardoDiCaprio #BraziliëNieuwsOnline #Sensacionalista #JairBolsonaro #OlavodeCarvalho #Whatsapp #FlávioBolsonaro #RodrigoMaia #Ibama #Veja

0 weergaven0 opmerkingen
bottom of page