top of page
  • Observer

Een gezellige avond

PadreSoraya

Het langverwachte debat tussen de presidentskandidaten, gisterenavond bij TV O Globo, werd het onderwerp van de dag op de Braziliaanse sociale media. De confrontatie leverde een waterval op van recht op antwoord en memes. De twee koplopers, Lula en Bolsonaro, staan ook aan de leiding van het aantal beschuldigingen. Toch kwamen ze niet tegenover elkaar te staan.

Padre Kelmon, waarvan niemand goed weet of hij al dan niet een vermomde ortodoxe priester is, kwam in botsing met Lula en Soraya Thronicke. Deze laatste vroeg of hij niet bang was om naar de hel gestuurd te worden, en omschreef hem als een “Padre de festa junina” (foto hieronder). Ook hij werd een meme op het internet. Lula gebruikte de termen “brutale rekel” en “bedrieger”. Moderator William Bonner moest regelmatig tussenkomen om de gemoederen te bedaren.

Padre

Lula: “Ik ben een christen, huwde in de kerk, werd gedoopt en ben een kerkganger. Maar ik zie geen kerkelijke vertegenwoordiger in u, ik zie een bedrieger, iemand die zich verkleedde. Ik begrijp alleen niet hoe zoveel mensen daar in trappen”, aldus de ex-president.

Soraya werd op haar beurt aangevallen door Bolsonaro die persoonlijk werd: “U zou heel vriendelijk tegen mij zijn, bijvoorbeeld als ik ingegaan was op alle verzoeken voor een postje bij Sudeco, Iphan, Ibama… Mevrouw houdt van postjes, en omdat u daar niet in slaagde, werd u onze vijand”.

Bolsonaro deed ook een onrechtstreekse aanval op Lula via Simone Tebet aan wie hij een vraag stelde over de ex-burgemeester van Santo André, Celso Daniel, die vermoord werd in 2002 (u leest dat verhaal hier): “Uw kandidaat vicepresident (Mara Gabrili) zegt dat Lula de mentor is van de moord op Celso Daniel. Wat denkt u hierover?”.

Tebet antwoordde: “Het ontbreekt u aan moed om dat te vragen aan de PT-kandidaat die, volgens u, hierin betrokken is. Waarom vraagt u dat niet aan Lula?”.

Lula vroeg en kreeg een recht op antwoord: “Het is onmogelijk om samen te leven met een pokerface als de president. Celso Daniel was mijn vriend, hij werd weggeroepen van het gemeentehuis om mijn regeringsprogramma te coördineren in 2002. En nu ga je Lula beschuldigen voor de moord op Celso Daniel? Neem je verantwoordelijkheid, je hebt een dochter van 10 die naar dit debat kijkt”, zo snauwde de ex-president.

Het debat, bedoeld als een ernstige gelegenheid om voorstellen te doen die de Brazilianen ten goede kunnen komen en helpen om een keuze te maken in het kieshokje, leek meer op een avondje cabaret. De Braziliaanse pers zocht vandaag naar een winnaar. Het is gemakkelijker om te zoeken naar een kandidaat die niet verloor, in dit geval de twee dames: Simone Tebet en Soraya Chronicke. Jammer voor hen horen ze niet bij de favorieten.

Voor het overige was het een gezellige avond.

Bron

Foto's: Twitter - Reproductie TV O Globo

#PadreKelmon #WilliamBonner #MaraGabrili #JairBolsonaro #SorayaThronicke #SantoAndré #SimoneTebet #CelsoDaniel #Lula #OGlobo #BRNieuws

2 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page