top of page
  • Observer

Een maand zwijgen om nog een maand te kunnen spreken

LulaSND

Tijdens een evenement van de culturele sector in een theater van Manaus – Amazonas, sprak ex-president Lula gisteren over de waarschuwingen van zijn echtgenote Rosângela da Silva, ook Janja genaamd, dat hij zijn stem moet sparen in de periode van de kiescampagne.

Volgens Lula vroeg Janja om minder te schreeuwen: “Ik ga het kort houden, want telkens als ik mijn stem verhef zegt Janja: ‘Spaar je stembanden, spaar je stem’. Ik zou eigenlijk een maand lang niet meer mogen spreken om mijn stem te recupereren.

Er liggen twee oorzaken aan de heesheid van de kandidaat president: het gebrek aan regelmatige sessies bij een logopedist om de vocale potentie te behouden en een chronische maagreflux, een ziekte die ontstekingen veroorzaakt aan de stembanden en ze kwetst.

De heesheid van Lula is uiteraard hinderlijk tijdens kiesmeetingen waar harde en luide toespraken gebruikelijk zijn om de kiezer op te hitsen en om stemmen op te leveren. Tel daarbij de vele vergaderingen en onderhandelingen, dan kan er geen sprake zijn van een maand zwijgen, nog minder op het moment dat de eerste kiesronde net een maand voor hem ligt en hij er alles wil aan doen om zijn voorsprong te behouden zodat er geen tweede kiesronde meer nodig is om te bepalen wie de volgende president van Brazilië wordt.

Bron

Foto: Fotos Públicas - Ricardo Stuckert

#Manaus #Janja #RosângeladaSilva #Amazonas #Lula #BRNieuws

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page