top of page
  • Observer

Een president verkleed als keizer

Bolso-Screen

De krant Folha de São Paulo publiceerde een redactioneel artikel waarin harde woorden gebruikt worden aan het adres van president Bolsonaro, hem omschrijvend als “iemand die lichtzinnigheid en autoritarisme combineert”.

Afgelopen vrijdag zei Bolsonaro: “Ik wil de Folha niet meer lezen, punt aan de lijn, ook mijn ministers niet. Ik raad iedereen aan in Brazilië om de krant Folha de São Paulo niet meer te kopen”. De dag voordien werd de krant uitgesloten van een openbare kennisgeving waarin het abonnement bevestigd werd van 24 nationale kranten en 10 weekbladen door de regering.

In het redactionele stukje wordt Bolsonaro verweten een president te zijn, “verkleed als keizer”, in een mengeling van spijt en optimisme: “Wij betreuren het dat de waardes van de republiek ondermijnd worden door iemand die president werd door de omstandigheden. We blijven echter optimistisch omwille van de overtuiging dat de toekomst van Brazilië groter is dan de figuur die momenteel regeert”.

De publicatie vraagt ook nog dat de instellingen van het land de president afremmen, opdat de democratie verder kan blijven bestaan: “Het zal nodig zijn de regels van een democratische rechtsstaat van buitenaf worden opgelegd, net zoals men grenzen oplegt aan het gedrag van een kind. Indien hij zichzelf niet kan beheersen, dan moet hij beheerst worden – door de instellingen van de republiek en tegengewichten die tot nog toe goed werkten in de jonge Braziliaanse democratie”.

Bron

Foto: Marcos Corrêa - PR

#BraziliëNieuwsOnline #FolhadeSãoPaulo #JairBolsonaro

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page