top of page
  • Observer

Eender wie, maar niet het kieshof TSE

BolsoSpch

Gesteund door de militairen wil Jair Bolsonaro het kieshof TSE (Tribunal Superior Eleitoral) dwingen om suggesties van zijn ploeg omtrent de komende verkiezingen te aanvaarden. Indien dat niet gebeurt, dan geeft hij te kennen dat hij een nederlaag niet zal aanvaarden, erger nog, dat hij de strijdkrachten zal oproepen om een audit uit te voeren op het eindresultaat. Tot op dit moment gaan minister van Landsverdediging, generaal Paulo Sérgio de Oliveira, en generaal Braga Netto, kandidaat vicepresident, hiermee akkoord.

De president, lijdend aan vervolgingswaanzin, is ervan overtuigd dat de koepel van het kieshof de hoofrolspelers vormen van een samenzwering met de bedoeling om hem te verwijderen uit het Palácio do Planalto, en te vervangen door PT-leider Lula. Deze coup zou uitgevoerd worden door te knoeien met de elektronische stembussen om Lula te bevoordelen.

Sinds de inplanting van het elektronische kiessysteem, in 1996, kon een fraude nooit bewezen worden, maar Bolsonaro ontkent dat feit en blijft twijfels zaaien over de veiligheid van het kiessysteem, hierbij duidelijk makend dat hij een nederlaag niet zal aanvaarden zonder weerstand te bieden.

Bij de ministeriële vergadering van vorige dinsdag 5 juli bevestigde hij voor de aanwezigen dat hij het presidentiële lint enkel zal doorgeven indien de linkse rivaal als winnaar uitgeroepen wordt door eender welke andere instantie dan het TSE: “Indien de stemmen voor Lula elders geteld worden, dan zal ik het presidentiële lint gelukkig en tevreden overdragen”.

Het paswoord voor de verwarring werd reeds ingegeven.

Bron

Foto: Twitter

#TSE #PauloSérgiodeOliveira #JairBolsonaro #Lula #BragaNetto #BRNieuws

0 weergaven0 opmerkingen
bottom of page