top of page
  • Observer

Embraer werkt aan elektrisch vliegtuig

Embraer-Electric

De Braziliaanse vliegtuigbouwer Embraer gaf de eerste afbeeldingen vrij van een prototype vliegtuig dat voor 100% aangedreven wordt door elektriciteit. Het prototype is nog in de fase van ontwikkeling, een project dat vorig jaar opgestart werd in samenwerking met WEG S.A. (bouwer van elektrische motoren).

Volgens Embraer worden de motor en de omvormer van het vliegtuig vervaardigd door WEG, op de hoofdzetel van dat bedrijf, in Jaraguá do Sul, Santa Catarina. Hiervoor werd een wetenschappelijke en technologische samenwerkingsovereenkomst afgesloten. Een ander partnership met Parker Aerospace zal zorgen voor de levering van een koelsysteem voor het demonstratietoestel. De eerste echte vlucht van het prototype is voorzien voor volgend jaar.

Embraer-Electric-2

Het elektrische prototype is gebaseerd op de eenmotorige EMB-203 Ipanema, een model dat erg veel gebruikt wordt in de landbouwluchtvaart.

Een en ander kadert in de wens van het bedrijf om aan hun duurzaamheidsverplichtingen te voldoen, net zoals nu ook al gedaan wordt met biobrandstoffen om de CO2-uitstoot te verminderen.

Bron: Agência Brasil

Foto's: Embraer

#JaraguádoSul #BraziliëNieuwsOnline #SantaCatarina #WEG #ParkerAerospace #EMB203Ipanema #Embraer

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page