top of page
  • Observer

Embratur blundert

LeblonIpanema

Het officiële agentschap voor toerisme Embratur (Instituto Brasileiro de Turismo) deelde een post van een toeriste die verklaarde dat zij Rio de Janeiro niet kan aanbevelen als een toeristische bestemming. Het agentschap verwijderde nadien het gedeelde bericht en gaf toe dat ze een fout maakten. De vrouw schreef dat ze overvallen werd.

Het gedeelde bericht (hieronder, in het Engels) was online tot 10h10 vanmorgen. Embratur gaf nadien een nota uit, toegevend dat er een fout gemaakt werd en dat het agentschap zich inzet om het internationale toerisme in Brazilië te stimuleren en te promoten, alsmede de internationale gemeenschap in te lichten over de vermindering van de misdaadcijfers. Ook Riotur (orgaan voor toerisme van Rio de Janeiro) drukte zijn spijt uit over het voorval en benadrukte dat het hier niet om de mening ging van een meerderheid van de bezoekers. Er werd bij gezegd dat geweld geen exclusiviteit is van Rio de Janeiro.

EmbraturInstagr

In het originele bericht schrijft de toeriste dat de stad erg mooi is, maar dat schoonheid niet alles is. Ze schrijft erbij dat ze in de drie dagen dat zij samen doorbracht met haar familie in de ‘cidade maravilhosa’ dat zij overvallen werden, en dat haar zusje van 9 jaar getuige was van een diefstal. In haar relaas bevestigt de Instagram-gebruikster dat zij het niet kan aanbevelen om naar een stad te reizen waar men angst heeft om buiten te komen, Ze zei erbij dat ze hoopt dat de situatie in de toekomst verbetert en dat de toeristen zonder zorgen kunnen genieten van de schoonheid van de stad.

De gebruikster stuurde een bericht naar G1 (O Globo) waarin zij zich identificeert als Laiza, een Braziliaanse jonge vrouw uit Curitiba die al zes jaren in Duitsland woont. Zij was op bezoek in Rio de Janeiro met haar Duitse verloofde, haar moeder en zus uit Curitiba.

Riotur schreef: “Riotur betreurt wat er is gebeurd, maar herhaalt dat dit niet de mening is van de meeste toeristen die enige ervaring hebben in de stad Rio de Janeiro. Volgens een recent onderzoek, uitgevoerd tijdens de eindejaarsperiode, bedraagt de gemiddelde beoordeling over de stad 8,7 (in een score van 0 tot 10) punten bij nationale toeristen, en 8,6 bij buitenlandse bezoekers. Dit wil zeggen dat ongeveer 90% van alle toeristen die Rio bezoeken, de stad aanbevelen, en zelfs willen terugkeren. De publieke veiligheid was een van de vijf vragen die aan hen gesteld werden voor deze beoordeling. We herinneren eraan dat dergelijke situaties (geweldplegingen) zich in alle grote steden voordoen en dat dit geen specifieke eigenschap is van Rio de Janeiro. Daarnaast benadrukken we dat het aantal van dergelijke voorvallen in deze stad afgenomen is”.

Bron

Foto: Link2Brazil

#Embratur #BraziliëNieuwsOnline #Curitiba #Riotur #RiodeJaneiro

0 weergaven0 opmerkingen
bottom of page