top of page
  • Observer

Embratur schiet in actie

Iguacu-L2B

Met als objectief het promoten van Brazilië in het buitenland als toeristische bestemming, stelde het Braziliaanse instituut voor toerisme Embratur een nieuwe visuele identiteit voor (‘Visit and love us’, in werkelijkheid reeds eerder aangekondigd in juli), en projecten van nieuwe promotiecampagnes om buitenlandse toeristen te wijzen op Braziliaanse bestemmingen.

Een van de acties is het programma “Embaixador Honorífico do Turismo Brasileiro” (Ere-ambassadeur van het Braziliaans toerisme). Volgens Embratur gaat het uitsluitend om vrijwilligers. Deze vertegenwoordigers, gekozen volgens hun relevantie in eigen werkgebied, krijgen internationaal promotiemateriaal ter beschikking over het Braziliaanse toerisme, dit om invloed uit te oefenen in het buitenland om toeristen uit andere landen aan te trekken.


Embratur-Ronaldinho-Gaucho

De eerste “ambassadeurs” zijn al bekend: ex-voetballer Ronaldinho Gaúcho (foto) en zanger Amado Batista waren aanwezig op de ceremonie. De zanger verklaarde dat hij er erg trots op is om het natuurlijk schoon van het land te mogen promoten: “We moeten de prestige die wij hebben, gebruiken om de interesse van de mensen op te wekken opdat ze naar hier zouden komen, en het zelfbewustzijn van de Brazilianen zouden stimuleren. Er zijn soms landgenoten die hun eigen land niet goed kennen. Ik bezoek zo veel mogelijk leuke plaatsen”, aldus Amado Batista.


Pampa

Een ander project mikt op het zuidelijke deel van Brazilië. Gilson Machado Neto, voorzitter van Embratur, zegt dat het idee er voornamelijk in bestaat om toeristen aan te trekken uit Argentinië en Chili. Volgens het instituut maken toeristen uit beide landen het grootste deel uit van het jaarlijkse aantal buitenlandse bezoekers.


Caatinga-Parque-Nacional-do

Gilson Machado zei ook dat het nieuwe beheer de focus gaat wijzigen en prioriteit geven aan de natuurlijke bronnen van Brazilië en de zes biomen: Amazônia, Mata Atlântica, de Pantanal, de Pampa, de Caatinga en de Cerrado. Een ander gebied dat in de spotlights gezet wordt, is “Amazônia Azul (blauw Amazonië) met meer dan 800 eilanden”. Over de nieuwe visuele identiteit zei de voorzitter dat het idee erin bestond om het belangrijkste merk van Brazilië te redden, met name de Braziliaanse vlag.

Amazonia-Azul

Cerrado-Parque-Estadual-dos

Nog een ander project kreeg de naam “Brasileiro, traga +5” (Braziliaan, breng er meer dan vijf naar hier). Hier is het de bedoeling dat Brazilianen die in het buitenland wonen, hun vaderland aanbevelen als toeristische bestemming. Daarnaast werd de campagne “Rei do Rolê” aangekondigd, een soort reality show in Brazilië. Hier gaat het over de selectie van een buitenlander die gedurende dertig dagen de meest verscheidene Braziliaanse bestemmingen bezoekt. De winnaar, indien hij/zij voldoet aan alle voorwaarden van de show, waaronder o.m. het aantal volgers op zijn/haar sociale media, zal het land mogen afdweilen, begeleid door een ploeg van Embratur die alles zal registreren, vanaf het vertrek tot aan de thuiskomst. De opnames zullen later te zien zijn via een sociaal medium dat specifiek voor dit programma opgezet wordt, inclusief de inhoud die de winnaar zelf publiceert op zijn eigen pagina’s, promotiemateriaal van Embratur en de berichtgeving hierover in de internationale pers.

Bron: Agência Brasil

Foto boven: Cataratas do Iguaçu

Foto's: Wikimedia Commons / Link2Brazil
Tomaz Silva - José Cruz - Agência Brasil / YouTube

#Cerrado #Embratur #BraziliëNieuwsOnline #GilsonMachadoNeto #Pantanal #AmazôniaAzul #Caatinga #MataAtlântica #AmadoBatista #RonaldinhoGaúcho #Pampa

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page