top of page
  • Observer

Ex-schatbewaarder PT veroordeeld

Cenpes

Rechter Sergio Moro veroordeelde gisteren in totaal 13 mensen, beschuldigd van betrokkenheid in een corruptieschema waarbij 20 miljoen reais aan steekpenningen werd weggesluisd van het project Cenpes (van Petrobras, in Rio de Janeiro). De totaalprijs van het project bedroeg 1 miljard reais.


Paulo-Ferreira

Ook veroordeeld: Renato Duque, ex-directeur van de dienstensector bij Petrobras, en Léo Pinheiro van het bouwbedrijf OAS. Daarnaast nog enkele kaderleden van de bedrijven Schahin Engenharia, Construbase, Construcap en Carioca Engenharia.

Een meerderheid van de veroordeelden kan genieten van strafvermindering omdat ze meewerken met het gerecht en een akkoord afsloten. Dit geldt o.m. voor Renato Duque en Léo Pinheiro. Ferreira moet zijn straf wel degelijk uitzitten.

Cenpes

Cenpes is de afkorting voor “Centro de Pesquisa”, voluit “Centro de Pesquisa e Desenvolvimento Leopoldo Américo Miguez de Mello”.


Cenpes2

Het onderzoeks- en ontwikkelingscentrum, opgericht in 1973, is een van de belangrijkste toegepaste onderzoekscomplexen ter wereld. Het bevindt zich op het eiland Fundão, in Rio de Janeiro, en heeft een oppervlakte van meer dan 300.000 vierkante meter, met moderne laboratoria en simulatieruimten en onderdompeling in processen van de energiesector, ontworpen om te voldoen aan de technologische eisen van de zakelijke gebieden van Petrobras. De uitbreiding werd officiëel ingehuldigd op 7 oktober 2010.

Foto's: Petrobras - OAS

#LéoPinheiro #RenatoDuque #IlhadeFundão #OAS #BraziliëNieuwsOnline #PauloFerreira #Cenpes #PT #Petrobras #RiodeJaneiro

1 weergave0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page