top of page
  • Observer

Extra napkins

Farra

De avond en nacht van 14 september 2009 zal in het geheugen van sommige gegrift blijven als de “Farra dos Guardanapos”, vrij vertaald het “servetten feest”, in werkelijkheid een haast onvoorstelbare braspartij in een van de duurste etablissementen op de Avenue des Champs-Élysées in Parijs. Het feestvarken was niemand minder dan de toenmalige gouverneur van Rio de Janeiro Sérgio Cabral, in het gezelschap van zowat 150 genodigden waaronder een flink aantal zwaargewichten uit de kringen die hem destijds omringden, secretarissen, zakenlui en andere Vip’s. Een van hen was Eduardo Paes, burgemeester van Rio. Sérgio Cabral was in Parijs om een Légion D’Honneur in ontvangst te nemen, een van de hoogste en belangrijkste Franse onderscheidingen.


Farra-Guardanapos-Livro

Het extravagante feest werd gekenmerkt door het ledigen van meer dan 300 peperdure flessen wijn, champagne, exclusieve gerechten, ingehuurde muzikanten en zelfs het optreden van een goochelaar. Prijskaartje: R$ 1,5 miljoen. Cabral verklaarde de dag nadien: “Mocht ik nu een bloed examen ondergaan, ik zou minstens drie flessen Barca Velha en Moët & Chandon kunnen vullen”. Naast de vele details bevat het boek ook een fotogalerij. Die foto’s kwamen later in handen van Cabral’s tegenstrever, Anthony Garotinho (nu eveneens ex-gouverneur) die ze aan het licht bracht via zijn persoonlijke blog.

Een aantal van de aanwezigen op de party zit momenteel in de cel, veroordeeld wegens corruptie. De ex-gouverneur werd reeds veroordeeld tot meer dan 100 jaren opsluiting en kijkt tegen 13 andere processen aan.

Wie belangstelling heeft voor het boek, klik hier.

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page