top of page
  • Observer

Fabrício Queiroz aangehouden

FlavioRachadinha

Er beginnen donkere wolken te verschijnen boven de Bolsonaro clan. Fabrício Queiroz, ex-raadgever van Flávio Bolsonaro (foto), werd vanmorgen aangehouden in Atibaia, in het binnenland van São Paulo. Volgens het openbaar ministerie van de staat bevond hij zich in een woning van een bevriende advocaat, en zal hij vandaag nog naar Rio de Janeiro gebracht worden. Het nieuws komt van TV O Globo, en werd bevestigd door diverse kranten.


FabFlav

In december 2018 werd bekend dat Queiroz geciteerd werd in een onderzoek door het, toen nog bestaande controle orgaan Coaf (Conselho de Atividades Financeiras). Dat orgaan werd later van naam veranderd door president Bolsonaro (om zijn zoon te beschermen) en weggehaald bij het ministerie van Justitie, tot groot ongenoegen van de toenmalige minister Sérgio Moro.

Procureurs zeggen dat er sterke aanwijzingen zijn dat er een criminele organisatie bestond in het kabinet van Flávio om geld weg te sluizen via het hierboven omschreven ‘rachadinha’ systeem. Met het geld zouden minstens 19 verschillende onroerende goederen gekocht zijn.

In april van vorig jaar bepaalde het gerecht in Rio de Janeiro de opheffing van het bankgeheim en de fiscale gegevens van senator Flávio Bolsonaro (toen nog lid van de PSL, de voormalige partij van de president), en van 84 andere mensen en 9 bedrijven, tussen 2007 en 2018.

Bron

Foto: Roque de Sá - Agência Senado - Wikimedia Commons

#Atibaia #COAF #BraziliëNieuwsOnline #FabrícioQueiroz #FlávioBolsonaro #OGlobo #Republicanos #SérgioMoro #RiodeJaneiro

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page