top of page
  • Observer

Fake news: leger inspecteert senaat

TV-Senado

Via de sociale media circuleren enkele video’s waarbij een sessie in de Braziliaanse senaat het bezoek krijgt van een aantal militairen in uniform, zogezegd om de bezigheden van de senatoren te inspecteren. Geen enkele van die video’s toont het moment waarop João Alberto de Souza, vice-voorzitter van de senaat, de aanwezigheid van de militairen verklaart.

Het ging voornamelijk om het bezoek van 200 stagiaires van hogere militaire scholen die met voorafgaande toelating het parlement bezochten in functie van hun leerstof. Het is namelijk onmogelijk voor groepen met meer dan 15 mensen om het parlement te bezoeken zonder die toelating. Grotere groepen worden enkel toegelaten op dinsdag en woensdag.

Op sommige (rechtse) websites & blogs stond te lezen dat een aanwezige generaal zou gezegd hebben dat “het leger aanwezig was om de democratie en nationale veiligheid te garanderen”. Dit klopt hoegenaamd niet. Geen enkele aanwezige militair deed een uitspraak tijdens het bezoek dat niet meer dan 15 minuten in beslag nam.

Foto: TV Senado

#BraziliëNieuwsOnline #FakeNews #JoãoAlbertodeSouza #Senaat

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page