top of page
  • Observer

Fake News: wees op uw hoede

Fake-News

Diverse figuren uit de artistieke wereld betuigden in de jongste weken hun steun aan ex-president Lula, sinds zijn opsluiting op zaterdag 7 april. Ook de internationale beroemdheid Diego Maradona sprak zich uit in het voordeel van Lula.

In de jongste dagen circuleert een nieuwe steun aan de ex-president via de sociale media, door niemand minder als de popster Madonna. De zangeres is te zien met een rode blouse met daarop het logo van de arbeiderspartij PT. Het plaatje wordt verspreid met de boodschap dat zij op deze manier protesteert tegen de opsluiting van de grote leider.

Geloof echter niet alles wat u te zien krijgt. Het begrip ‘fake news’ neemt velen bij de strot die blindelings slikken wat anderen zeggen schrijven of tonen. Een kritische houding is aangewezen, op zijn minst.

Mdna-Skin

De foto in kwestie (hierboven) werd gemanipuleerd, het gaat om een montage. De Amerikaanse popster heeft tot op vandaag publiekelijk nog geen enkel standpunt ingenomen sinds Lula achter de tralies werd gezet. De originele foto is te vinden op de Facebook pagina van haar schoonheidsmerk Mdna Skin en werd op 26 september van vorig jaar gemaakt door de fotograaf Kevin Mazur (Getty Images), dit bij de lancering van het merk, in New York.

Madonna liet ooit weten belangstelling te hebben voor Lula’s sociale projecten (aan het einde van 2009), maar het kwam nooit tot een echte ontmoeting. De zangeres maakte wel kennis met Dilma Rousseff, in 2010. Dilma was toen nog de stafchef van Lula. Beiden ontmoetten elkaar tijdens het carnaval in Rio de Janeiro, in het Sambódromo. Madonna was toen in het gezelschap van haar toenmalige loverboy, het model Jesus Luz. Zij werd voorgesteld aan Dilma door de toenmalige gouverneur van Rio de Janeiro, Sergio Cabral (nu in de cel wegens corruptie).

Het jongste bezoek van Madonna aan Brazilië heeft niets te maken met politiek, zelfs niet met haar muziek. In oktober van vorig jaar was ze erbij toen haar manager Guy Oseary in het huwelijk trad met de Braziliaanse Michelle Alves. Ook U2 nam deel aan het feestje.

Foto's: Facebook

#Madonna #MDNASkin #BraziliëNieuwsOnline #U2 #JesusLuz #Facebook #SergioCabral #Lula #DilmaRousseff #RiodeJaneiro

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page