top of page
  • Observer

Favela toerisme

Fav

Het debat omtrent het favela toerisme in Rio de Janeiro is in de jongste weken weer aangezwengeld, niet in het minst door de dood van een Spaanse toeriste en door het bezoek van popdiva Madonna die zich liet fotograferen in militaire kledij, omringd door enkele bewapende politiemannen.


FavTurismo

Madonna-Favela

Gemeenteraadslid (van Rio de Janeiro) Teresa Bergher diende een wetsontwerp in met speciale eisen omtrent dergelijke uitstappen. De tekst zegt dat de aanbiedende reisagentschappen een levensverzekering moeten afsluiten voor hun clienteel, de bezoeken aan de favela’s vooraf moeten ter kennis brengen van de politie, de bezoekers moeten inlichten over de eventuele risico’s, een voertuig moeten gebruiken dat door iedereen meteen kan herkend worden voor het vervoer van toeristen, en tenslotte altijd hun uitstappen moeten laten begeleiden door een lokale gids die de regio kent. Het project van Bergher voorziet een boete van R$ 10.000 indien het reisagentschap nalaat om de politie vooraf te informeren.

Foto: Fernando Frazão/Agência Brasil

#Rocinha #Madonna #ComplexodoAlemão #BraziliëNieuwsOnline #Vidigal #MorrodaProvidência #MichaelJackson #FavelaToerisme #RiodeJaneiro

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page