top of page
  • Observer

Favelabewoners wijzen Bolsonaro af

Fav

Een nieuwe peilingsronde van BTG/FSB (Banco Pactual) wijst uit dat de voorsprong van Lula op Bolsonaro daalde van 13 naar 7 punten, in twee weken tijd. Volgens dit onderzoek haalt Lula nu 41% (tegen 44% op 25 juli) en de president 34% (31% in juli). In de simulatie van een 2de kiesronde haalt Lula 51% tegen 39% voor de ex-kapitein. Het onderzoek dat 2.000 mensen ondervroeg, toont een verbetering aan bij de beoordeling van de huidige regering en minder economisch pessimisme.

Anderzijds is Jair Bolsonaro de naam die het meest afgewezen wordt van de presidentskandidaten bij de bewoners van sloppenwijken, aldus de uitslag van een andere peiling van G10 Favelas/Favela Diz, vandaag gepubliceerd. Volgens dit onderzoek naar de stemintenties voor de verkiezingen van 2022, leidt ex-president met 38%. Bolsonaro haalt hier 31% terwijl Ciro Gomes op de derde plaats blijft bengelen met 7,05%. De anderen komen zelfs niet aan 2%.

Het instituut (G10 Favelas/Favela Diz) beweert dat de resultaten van hun peiling 17 miljoen mensen vertegenwoordigen. Volgens het onderzoek maken de favelabewoners 8% uit van de Braziliaanse bevolking.

Voor 19,37% van de bewoners van sloppenwijken moet de prioriteit van de gekozen president erin bestaan om werkgelegenheid te creëren; 17,38% vindt voorrang moet gegeven worden aan de publieke gezondheidszorg. Nog 16,31% bevestigt dat de inflatie moet inkrimpen om de prijzen van items zoals keukengas, eetwaren en brandstoffen te verlagen. 14,93% vindt dat de strijd tegen de armoede op nummer 1 moet staan. Slechts 8,85% citeert de strijd tegen corruptie.

Bron

Foto: Tomaz Silva - Agência Brasil

#CiroGomes #G10FavelasFavelaDiz #JairBolsonaro #BancoPactual #Lula #BTGFSB #BRNieuws

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page