top of page
  • Observer

Fernández geeft de voorkeur aan voetbal

Luis-Lacalle-Pou

De relatie tussen de Argentijnse president Alberto Fernández en zijn Braziliaanse collega Jair Bolsonaro liep nooit gesmeerd. Dat begon al voor de verkiezingen in het buurland toen Bolsonaro verklaarde “Moge God hen (de Argentijnen) verlichten voor de verkiezingen van oktober om de juiste keuze te maken”. God verlichtte echter de tegenstrever van Maurício Macri.


FernandezFutebol

Dat belette niet dat de Argentijnse minister van Buitenlandse Zaken, Felipe Sola, een ontmoeting plande tussen Bolsonaro en Fernández, ter gelegenheid van de inauguratie van de nieuwe (rechtse) president van Uruguay, Luis Lacalle Pou (foto bovenaan), vorige zondag. Tevergeefs: Fernández stuurde zijn kat en gaf er de voorkeur aan om een voetbalwedstrijd van zijn geliefde team, Argentina Juniors X Vélez, bij te wonen in het stadion José Amalfitani (foto hierboven), ook al draaide de wedstrijd uit op het verlies van zijn ploeg.


BolsoCasalUrguay

Bolsonaro was wel aanwezig, naast verscheidene andere staatshoofden.

Beide leiders zijn het niet eens over diverse thema’s, niettegenstaande historische en strategische relaties tussen Brazilië en Argentinië. Er bestaan verschillende visies over het formaat van de relaties met de Europese Unie en de schepping van een handelsakkoord tussen het blok en de Mercosul.

Bron

Foto’s: Twitter / Alan Santos – PR

#Mercosul #AlbertoFernández #BraziliëNieuwsOnline #JairBolsonaro #LuisLacallePou #MaurícioMacri #Uruguay #EU

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page