top of page
  • Observer

Flávio Bolsonaro: Wat heeft Renan te bieden?

Flavio-B

Verkozen senator Flávio Bolsonaro (PSL) zegt dat zijn vader Jair Bolsonaro, zich niet zal moeien in de keuze van de nieuwe Senaatsvoorzitter, maar voegt eraan toe dat zijn politieke groep een eventuele kandidatuur van oude bekende Renan Calheiros (MDB) niet zal steunen.

“Wat hij hij voor nieuws te bieden? Welke medewerking kunnen wij van hen verwachten? Wij willen geen front vormen tegen Renan, maar wel ten voordele van Brazilië. Een deel van de Senaat zal zich niet met hem vervoegen. Laten we de gesprekken afwachten om te zien hoe ver hij hierin wil gaan”, aldus Flávio tijdens een interview, uitgezonden door GloboNews.

Hij oordeelt dat zijn partij eender welke andere naam kan steunen, als die maar op dezelfde politieke lijn zit: “Het moet iemand zijn met een blanco strafblad, goed op de hoogte van de werking van het parlement en de Senaat, en dezelfde weg volgt als de nieuwe politieke beweging in dit land. Onyx Lorenzoni (DEM – de nieuwe stafchef van Bolsonaro) zegt dat we moeten afwachten tot er meer zicht is op de namen van de mogelijke kandidaten”.

Voor de toekomstige senator maakt deze houding deel uit van de manier waarop zijn vader tegen het parlement aankijkt: “Het is de bedoeling dat we de wetgevende macht hun rol laten spelen, en de parlementairen moeten dit begrijpen. We hebben altijd verkondigd dat we het anders willen aanpakken; indien we hetzelfde moeten doen als voorheen, reken dan niet op ons”.

In die zin verdedigde de nieuwe senator dat de kiezers meer druk uitoefenen op de verkozenen m.b.t. tot projecten in hun belang: “Er bestaat een instrument, het internet, zonder enige twijfel een krachtig drukmiddel. Het is beter voor de parlementairen dat zij de spreekbuis zijn van iedere categorie, hun belangen verdedigend zonder systematisch oppositie te voeren”.

Gevraagd naar zijn plannen in de Senaat zei Bolsonaro junior dat hij initieel gaat uitpakken met een reeks voorstellen omtrent de openbare veiligheid, inclusief een vermindering van de strafbare leeftijd: “Dat is iets waar ik prioriteit aan geef. De wetgeving hierover is eerder complex en moet dringend geactualiseerd worden. Waarom wachten als iemand een zware misdaad pleegt? Het moet maar eens gedaan zijn om bandieten met de mantel der liefde te bedekken. Succesvolle politici in de rest van de wereld kenden succes omdat deze kwestie aanpakten”.

Over de militairen in de nieuwe regering

“Daar werd mijn vader voor verkozen. Als we dieven in de regering wilden, dan hadden we voor de PT gestemd. De strijdkrachten vormen een van de meest gerespecteerde instituten van het land. Braziliaanse militairen hebben een reputatie van eerlijkheid, patriottisme. Niemand verdraagt nog een keuze van vakbondsmensen, of lui die enkel interesse hebben om zaakjes te doen. Het volk ziet dat en weet hoe dit moet geïnterpreteerd worden. Ik sta open voor constructieve kritieken. We hebben het recht om ons te vergissen, en omgaan met kritiek hoort bij de moeilijkheden die we zullen tegenkomen. Er bestaan geen geheimen. Indien Lula en Dilma president konden worden, dan zal Jair (zijn verkozen vader) hen met gemak kloppen”.

Jerusalem

Volgens Flávio werd het besluit om de Braziliaanse ambassade in Israël over te hevelen van Tel Aviv naar Jerusalem, al genomen: “Het zou niet coherent zijn indien de president zijn belofte van de verkiezingen niet zou nakomen. Het gaat om een land dat veel kan betekenen voor Brazilië, maar werd altijd opzijgeschoven omwille van ideologische kwesties. Ik weet niet wanneer de overheveling zal gebeuren, maar het land beschouwt Jerusalem als zijn hoofdstad. De aanwezigheid van Netanyahu, eerste minister van Israël op de inauguratie van de nieuwe president, bevestigt dat”.

Flávio had het ook nog over de mensenrechten, een ministerie dat vooralsnog geen plaats kreeg in de nieuwe regering: “Het eventuele behoud van dat ministerie kan belangrijk zijn om aan te tonen dat Jair Bolsonaro de mensenrechten steunt, maar dan wel onder een nieuwe leiding en niet in de huidige vorm waarin Brazilianen tegen elkaar opgezet worden om ideologische redenen”.

Bron

Foto: Fabio Rodrigues Pozzebom - Agência Brasil

#TelAviv #Israël #BraziliëNieuwsOnline #RenanCalheiros #Netanyayu #OnyxLorenzoni #GloboNews #FlávioBolsonaro #Jerusalem #Lula #DilmaRousseff

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page