top of page
  • Observer

Flávio doet het weer

FlavioFernandoNoronha

Senator Flávio Bolsonaro, zoon 01 van de Braziliaanse president, kwam opnieuw in het nieuws op een manier waaruit nog maar eens blijkt dat hij niet vies is van overheidsgeld. Het is vandaag een feestdag in Brazilië (Finados, de dag dat de doden herdacht worden, net als in andere landen). Hierdoor werd het verlengde weekend opnieuw een gelegenheid om er even op uit te trekken. Pandemie of geen pandemie, velen maakten er dan ook gebruik van. Zo ook de senator die besloot om, samen met zijn echtgenote (foto), het lange weekend door te brengen op het paradijselijke archipel Fernando de Noronha, op 545km afstand van Recife, de hoofdstad van Pernambuco.

De kosten van het uitstapje werden in stilte op de nek van de belastingbetaler geschoven, via de Senaat. Wettelijk gezien worden dergelijke uitgaven enkel terugbetaald indien het om verplaatsingskosten gaat die gerelateerd zijn aan het werk van de senator. Het is nog maar even geleden dat de Senaat ook de kosten terugbetaalde van een reis heen & weer naar Manaus – Amazonas, waardoor hij kon ontsnappen aan een (verplichte) gerechtelijke actie.

Iedere senator kost maandelijks ongeveer R$ 135.000 aan de schatkist: salaris, allerlei voordelen, terugbetaling van onkosten en uitgaven van zijn of haar kabinet. Flávio vroeg de terugbetaling van zijn ticket t.b.v. R$ 1.617,66 en de Senaat voldeed aan zijn verzoek. Hij deed hetzelfde voor de verblijfskosten op het eiland, een totaal van 6 dagen.

Helaas voor hem lekte de zaak uit (via de website Metropeles) en haastte hij zich om een nota uit te geven waarin hij verklaarde dat het om een “uitschuiver” ging van zijn raadgevers. Hij zei ook dat het geld van de reis zal terugbetaald worden en dat de aanvraag voor de terugbetaling van de verblijfskosten, geannuleerd wordt.

De senator doet ook zijn uiterste best om smetteloos uit de ‘rachadinha’ affaire te komen, ten tijde van de periode dat hij raadslid was in Rio de Janeiro, toen Fabrício Queiroz zijn kabinetschef was en met gulle hand een flink deel van de vergoedingen van zijn raadgevers terug op de rekening stortte van Flávio. Dat proces loopt nog steeds en ligt nu in de handen van de rechters van hooggerechtshof STJ (Superior Tribunal de Justiça).

De president verkondigde onlangs nog dat er in zijn regering geen corruptie bestaat. Zou hij hetzelfde zeggen indien ‘regering’ vervangen wordt door ‘familie’?

Bron

Foto's: Wikimedia Commons / Facebook

#Manaus #FernandodeNoronha #Pernambuco #FabrícioQueiroz #FlávioBolsonaro #Recife #BRNieuws

1 weergave0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page