top of page
  • Observer

Geef acht!

Bolso-Colegio-Militar

De Braziliaanse president zit al lang niet meer in het leger, maar het leger zit nog altijd in hem. Vandaag verdedigde hij de oprichting van militaire colleges en zei dat de regering mikt op 1 school in elke hoofdstad van het land: “Wat een man of vrouw kan redden uit een moeilijke situatie, is kennis. Wij willen meer jongeren laten studeren in dergelijke scholen. Respect, discipline en liefde voor het vaderland vormen de voornaamste fundamenten van deze colleges”, zo zei hij.

Bolsonaro nam deel aan een ceremonie om de 130ste verjaardag te vieren van het militaire college in Rio de Janeiro. Hij plaatste de kwaliteit van de opvoeding en het succes van deze instituten in de beoordelingen van het basisonderwijs in de schijnwerpers: “We moeten een opvoeding stimuleren die onze jongeren voorbereidt voor de uitdagingen van de vierde industriële revolutie”.

De president bevestigde de aanvang van de bouw van een nieuw militair college dat het grootste moet worden van Brazilië, in de luchthaven Campo de Marte, in de noordelijke zone van São Paulo.

Ondertussen protesteerden leerkrachten en leerlingen van de colleges Pedro II (CPII), Aplicação en het Centro Federal de Educação Celso Suckow da Fonseca in de straten vlak voor het militaire college. Zij klagen de vermindering aan van 36,37% in de jaarlijkse begroting van het CPII, vorige week aangekondigd door het Ministerie van Onderwijs. Twee straten in de buurt werden volledig afgezet voor het bezoek van de president. Een van de acht eenheden van Pedro II ligt tegenover het militaire college, in de wijk Tijuca, noordelijke zone van Rio de Janeiro.

Bron

Foto: Fernando Frazão - Agência Brasil

#BraziliëNieuwsOnline #CampodeMarte #JairBolsonaro #PedroII #Tijuca #Aplicação #RiodeJaneiro

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page