top of page
  • Observer

Geen toegang meer voor buitenlanders

DesembarqueGuarulhos

Vanaf vandaag is het officieel: buitenlanders, afkomstig uit landen waar besmettingen met het coronavirus geregistreerd zijn, zullen niet meer toegelaten worden bij aankomst via een internationale vlucht. De regel geldt (voorlopig) voor één maand. De toepassing van de nieuwe regel werd toevertrouwd aan de federale politie, verantwoordelijk voor de controle op immigratie.

De sancties variëren van administratieve inbreuk, met een strafrechtelijke boete, verplichte terugkeer en zelfs deportatie voor vreemdelingen die de nieuwe norm overtreden.

De maatregel is van toepassing op reizigers uit China, de landen van de Europese Unie, IJsland, Noorwegen, Zwitserland, Groot Brittannië, Ierland, Australië, Japan, Maleisië en Zuid Korea, allemaal landen met het coronavirus.

De federale politie liet weten via een nota dat de straffen zullen variëren van geval tot geval, en de plaats van de overtreding.

Volgens de regering werd het verbod uitgevaardigd op advies van Anvisa (Agência Nacional de Vigilância Sanitária) bij wijze van een uitzonderlijke en tijdelijke regel.

De concessionaris RioGaleão van de luchthaven Tom Jobim in Rio de Janeiro liet weten dat de passagiers vooraf al gecontroleerd worden, voor het vertrek van de vlucht in het land van herkomst. Indien er toch nog iemand aankomt uit een van de eerder vermelde landen, dan zal die eruit gehaald worden door de federale politie. Indien hij/zij symptomen vertoont van de ziekte, volgt er een overdracht aan agenten van Anvisa.

De leiding van de internationale luchthaven GRU Airport in São Paulo, in Guarulhos, zegt dat geweigerde passagiers op kosten en verantwoordelijkheid van de luchtvaartmaatschappij, terug naar het land van herkomst moeten gebracht worden.

Beide luchthavens vormen de belangrijkste toegangspoorten van Brazilië.

De restrictie is niet van toepassing op Brazilianen, of genaturaliseerde personen, immigranten met een voorafgaandelijke toelating om in Brazilië te verblijven, de vreemdeling die zich komt verenigen met zijn Braziliaanse familie die reeds in het land woont, of diegene die over een toelating beschikt van de regering om redenen van publiek belang.

De maatregel geldt ook niet voor buitenlandse leerkrachten in dienst van een internationaal orgaan, werknemers met een werkvergunning, uitgereikt door de Braziliaanse regering, en voor vrachtvervoer.

Bron: Agência Brasil

Foto: YouTube

#Australië #Japan #EuropeseUnie #BraziliëNieuwsOnline #Ierland #ZuidKorea #Noorwegen #TomJobim #Coronavirus #Zwitserland #Maleisië #COVID19 #Anvisa #GRU #RioGaleão #Ijsland #GrootBrittannië #Guarulhos

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page